...
Tyska robotspecialisten Kuka fortsätter expandera i Norden
Jan Biller är ny tekniker hos Kuka Nordic AB.
Keld Bundgaard är också nyanställd tekniker hos Kuka Nordic AB.

Tyska robotutvecklaren och- tillverkaren Kukas nordiska dotterbolag Kuka Nordic AB är inne i en framgångsrik expansion och utökar nu sin satsning på den nordiska marknaden med två nya tekniker, som är placerade i Danmark.
Kuka Nordic skriver i ett pressmeddelande att de båda teknikerna Jan Biller och Keld Bundgaard har lång erfarenhet från robot- och automationsbranschen med bland annat robotprogrammering och service.


”Våra nya tekniker kommer inledningsvis att utbildas under ett antal veckor i Sverige för att få specialistkompetens, när det gäller våra robotar och it-system. Utbildningen varvas med praktik och avslutas med fyra veckors utbildning i Tyskland. Därefter blir de certifierade specialister för Kuka”, berättar Conny Olsson, chef för Customer Service på Kuka Nordic.

Att ha två tekniker på plats i Danmark stärker Kukas lokala organisation och öppnar för nya möjlighet till ytterligare expansion.

”Vi ser nu en stor potential att öka robotförsäljningen i Danmark. Genom att vara närvarande med tekniker på plats, kan vi bistå på ett helt annat sätt när det gäller systemintegration mot slutkund”, säger Conny Olsson.

”Kuka Nordic har under de senaste åren haft en mycket god utveckling i vårt geografiska område. Som en del i vår strategi ligger att återinvestera ökade intäkter i verksamheten och på så sätt, skapa grundförutsättningar för fortsatt tillväxt och för att kunna ge våra kunder och partners det stöd de behöver”, säger Jonas Glimdén, VD för Kuka Nordic AB, som omfattar verksamheter i Sverige, Norge, Finland, Danmark och Baltikum .


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2015-04-10

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Automation KUKA Kuka Nordic Personal Robotteknik

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK