...
Saltå Kvarn utsett till mest hållbara svenska varumärket
VD Johan Ununger gläds över Saltå Kvarns ranking som Sveriges mest hållbara varumärke. (Foto: Anna Rut Fridholm)
Utmärkelserna i Sustainable Brand Index delades ut i slutet av mars i samband med en ceremoni på Nalen i Stockholm. Här en bild när glada vinnare från Saltå Kvarn får sina erkännanden.

I den årliga nordiska varumärkesundersökningen Sustainable Brand Index har Saltå Kvarn, producent och leverantör av ekologiska jordbruksprodukter, utsetts till Sveriges mest hållbara varumärke när det gäller miljöansvar och socialt ansvarstagande.
På andra och tredje plats av svenska varumärken kom Coop och Lantmännen.


I undersökningen tillfrågades ett riksrepresentativt urval av 9.500 konsumenter, som har bedömt hur Sveriges 253 största varumärken i 20 branscher presterar inom miljöansvar och socialt ansvarstagande. Saltå Kvarn toppar i år rankinglistan, och även i förra årets undersökning rankades Saltå Kvarn högt och kom då på andra plats. 

”Det är inspirerande att se att konsumenterna uppfattar och uppskattar vårt hållbarhetsarbete, som alltid har genomsyrat allt vi gör. Uppenbarligen är det så att konsekvent och konkret handling belönas av konsumenterna. Intressant är också att Saltå Kvarn rankas högre än andra betydligt större varumärken med hållbarhetsprofil, trots att vi inte alls använder konventionell reklam för att kommunicera vår hållbarhetsinriktning”, säger Saltå Kvarns VD Johan Ununger.

Till de mest hållbara varumärkena i de övriga nordiska länderna utsågs sportsklädesmärket Stormberg (Norge), dagligvarukedjan Irma (Danmark) och mejeriföretaget Valio (Finland).

I Sverige är det främst varumärken inom dagligvaruhandel, apotek och elbolag som återfinns i toppen av branschindexet, medan varumärken inom telekom och bredband hamnar bland bottennoteringarna. Sett till branschtillhörighet hamnar telekombranschen på plats 17 av 20 och av enskilda varumärken är comhem sämst och intar plats 193 av 253 rankade varumärken. 


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2015-04-13

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Livsmedel Miljö Saltå Kvarn

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK