...
Ny marknad öppnas för Emballator Växjöplast
Emballator Växjöplast är specialiserade på tillverkning av kapsyler och förslutningar i plast, bland annat inom dryckesförpackningar. Nu har man fått ett treårigt kontrakt med en rysk dryckestillverkare.
”Det är oerhört spännande att vi nu bryter ny mark”, säger VD Adam Airosto.

Emballator Växjöplast AB, som är specialiserade på tillverkning av kapsyler och förslutningar i plast till dryckes-, livsmedels-, hushålls- och farmaförpackningar, har fått sitt första kontrakt av dignitet utanför Norden. Det är en av Rysslands största dryckestillverkare inom sitt segment, som har valt Emballator Växjöplast som partner för sitt framtida emballage.

”Norden och framförallt Sverige har alltid varit vår marknad. Att vi nu bryter ny geografisk mark är oerhört spännande och dessutom helt i linje med vår strategi, som vi fastlade under 2014”, säger Adam Airosto, VD på Emballator Växjöplast AB.

Det ryska avtalet, som initialt är värt ca 12 miljoner kronor, sträcker sig över tre år.

”Förra året gjorde vi en del förändringar av våra långsiktiga strategier, både vad gäller de segment vi fokuserar på och vår geografiska spridning. Det är väldigt tillfredsställande att det ger resultat, även om vi inte trodde att det skulle ske så snabbt”, säger Adam Airosto.

Den ryska ordern tillsammans med ett par andra kontrakt gör att Emballator Växjöplast nu investerar i nya maskiner för automation till ett värde av cirka sex miljoner kronor.

”Utrustningen måste vara driftklar precis efter semestern, för att vi ska klara av våra leveranser. Utmanande, men framförallt riktigt kul. Vi har nu en bra organisation med engagerad personal och tillsammans kommer vi att lösa detta på ett bra sätt”, avslutar Adam Airosto.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2015-04-15

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Dryckesförpackningar Emballator förslutning Plast Ryssland Växjöplast

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK