...
Prestigfylld EU-utmärkelse till svenskt automationsföretag
OpiFlex har utvecklat en världsunik mobil robotplattform som gör det möjligt att snabbt flytta en robot till den maskin eller station, där den behövs för tillfället.
”Vi är extremt stolta över att vinna detta fina pris”, säger OpiFlex VD och grundare Johan Frisk.

Västeråsbaserade automationsföretaget  OpiFlex Automation AB har vunnit EU-kommissionens ”Business Innovation Observatory Award” som ett av Europas tio mest affärsinnovativa bolag.
Nomineringen från EU-kommissionen lyder ”OpiFlex har valts utifrån det unika i tekniken, företagsledningens förmåga, potentialen att växa internationellt såväl som storleken på den totala tillgängliga marknaden.”


OpiFlex har en världsunik mobil robotplattform som medför att hela robotcellen kan flyttas till den maskin eller station. som behöver automation för tillfället. På så sätt erhålls både manuell och automatisk betjäning av maskinen med kort återbetalning av investeringen. Konceptet möjliggör att det att det nu på ett lönsamt sätt går att automatisera även småserietillverkning och skapa mer konkurrenskraftiga företag.

”Vi är extremt stolta över att vinna detta fina pris. Att vår strävan att lösa kunders verkliga utmaningar på ett enkelt och mycket flexibelt sätt inte bara har gett stor uppskattning hos kunder utan även på EU-nivå är stort”, säger Johan Frisk, VD och grundare av OpiFlex Automation AB.

I OpiFlex robotplattform finns en patenterad dockningsstation, som säkerställer hög precision och stabilitet även för stora robotar. Genom OpiFlex koncept för förenklad programmering går det snabbt att programmera om till nya produkter.

Genom att flytta robotcellen möjliggörs en mycket flexibel automation med kort pay-off tid. En robot ökar normalt produktiviteten med 20-60 procent och tillverkningskostnaderna kan kraftigt reduceras. Konceptet möjliggör både manuell och automatisk betjäning av maskinen med kort pay-off. Robotarna kan köras med full precision och prestanda.

Konceptet med OpiFlex robotplattform kommer ursprungligen från Robotdalen, som stöttat OpiFlex både ekonomiskt och med värdefull projektledning sedan starten.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2015-04-20

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Automation EU OpiFlex Robotteknik

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK