...
Innovativt förpackningskoncept: färdiga ”ubåtar” på flaska!
Tyska U-Boot Getränke har hittills lanserat sina ”ubåtar” med fyra olika smakblandningar.
Ett minst sagt annorlunda förpackningskoncept: en mindre PET-flaska inuti en större och med gemensam förslutning. Skruva av korken och ubåten sjunker till botten – och drinken är färdigblandad..!

En “ubåt” i drinksammanhang innebär som bekant att man sänker ner ett mindre glas, typ snapsglas, fyllt med starksprit i ett större glas med exempelvis öl, juice, etc.!
Och nu kan man köpa ”ubåtar” på flaska! Det är tyska förpackningsföretaget Greiner Packaging, som för företaget U-Boot Getränkes räkning utvecklat en förpackning med en liten flaska inuti en större..!


När man skruvar av förslutningen öppnas båda flaskorna samtidigt, den mindre flaskan – ubåten – sjunker till botten och dess innehåll blandas med innehållet i den större, yttre flaskan. Voilá! Ubåten är färdig att drickas!

Det minst sagt innovativa konceptet har funnits på marknaden i Tyskland sedan slutet av förra året och har blivit mycket populärt.

Konceptet består av två injektionsformblåsta PET-flaskor, där den inre, mindre flaskan kan föras ner i den yttre tack vare den yttre flaskans större halsöppning. Den inre flaskan fylls med starksprit, typ likör, vodka, etc. och den yttre flaskan med någon typ av läskedryck eller juice.
Den lilla flaskan har en ”snap-on”-hals och förbinds med ett speciellt förslutningssystem med den yttre flaskans skruvkorksförslutning. När skruvkorken lossas öppnas på så sätt båda flaskorna samtidigt.

Det tyska företaget U-Boot Getränke har hittills lanserat fyra olika ”ubåtar”: ”Blue” med ”glaciärlikör” och citronläsk, ”Green” med örtliköre och energidryck, ”Yellow” med vodka och apelsinläsk och ”Orange” med vodka och energidryck.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2015-04-20

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Dryckesförpackningar förslutning Greiner Packaging PET Plast Plastförpackningar

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK