...
Amcor Flexibles tog hem tre EAFA-troféer
Inhalatorn AirFluSal® Forspiro®, avsedd för astmatiker.
Vinkorkskonceptet Stelvin.
Förslutningskonceptet Canseal Pro.

Globala koncernen  Amcor Flexibles tog hem tre troféer, när EAFA:s (European Aluminium Foil Association) årliga tävling Alufoil Trophy avgjordes.
De tre utmärkelserna erhöll man dels för sin medverkan i utvecklingen av en ny inhalator för astmatiker, som lanserats av Sandoz International, dels för den innovativa vinkorken Stelvin, som utvecklats av dotterbolaget Amcor Flexibles Capsules och dels för aluminiumförseglingen Canseal Pro, som är avsedd för konservburkar.


Inhalatorn AirFluSal® Forspiro®, som läkemedelsföretaget Sandoz International lanserat, är avsedd för personer som lider av astma. För att förlänga förbrukningstiden och skydda det verksamma pulvret i inhalatorn utformade Amcor Flexibel en speciell blisterremsa i aluminium. Remsan skyddar pulvret mot fukt och säkerställer också ett säkert frigörande av pulvret vid inhalation. För den alu-innovationen belönades Amcor Flexibles med en trofé i kategorin ”Produktbevarande”.

Vinkorkskonceptet Stelvin har utvecklats av Amcor Flexibles Capsules och består av en serie på fyra olikfärgade skruvkorkar i aluminium med integrerade flaskhalsskydd. Varje förslutning i serien har sitt speciella OTR-värde (Oxygen Transmission Rate) , vilket anger hur snabbt syre tränger in i vinflaskan. Förslutningar med olika OTR-värden ger vintillverkare större valfrihet att välja förslutningar, som passar deras produkter och som hjälper till att skapa det perfekta vinet.
Vinkorken Stelvin gav Amcor Flexibles en Alu Trophy i kategorin ”Teknisk innovation”.

I kategorin ”Resurseffektivitet” fick Amcor Flexibles en trofé-utmärkelse för förslutningskonceptet Canseal Pro, som är ett rivsfliksförsett alumembran, avsett för förslutning av aluburkar för konserver, etc.
Förselingen är materialbesparande eftersom det kan direktförseglas på en burkände utan behov av en förseglingsring. Canseal Pro ger säker tätning, har utmärkta barriäregenskaper och är lätt att öppna för konsumenten.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2015-04-21

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Alufolie Aluminiumfolie Amcor EAFA Metall Metallförpackningar

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK