...
Ball bygger burkfabrik och ökar i Nordamerika
Ball Corporation ska bygga en fabrik i Mexico för tillverkning av dryckesburkar i metall.

Globala metallförpackningskoncernen Ball Corporation ska bygga ny fabrik i Mexico för tillverkning av ölburkar i metall. Fabriken blir ett komplement till Balls befintliga anläggningar och ska öka bolagets marknadsandelar på den nordamerikanska kontinenten. 

Fabriken, som byggs i Monterrey, ca 20 mil söder om gränsen till Texas, kommer att ha två tillverkningslinjer för produktion av ölburkar i metall i flera olika storlekar. Fabriken kommer även att tillverka ölburkar i specialutförande.

Fabriken ska vara produktionsklar under första halvåret 2016 och merparten av produktionen är redan säkrad genom långtidskontrakt, enligt ett pressmeddelande från Ball Corporation.

”Efterfrågan på metallburkar för öl, såväl i standardutförande som specialdesignade, fortsätter att växa och fabriken i Monterrey ger oss möjlighet att utöka vår kundbas och vår produktportfölj. Detta är ett projekt som breddar vår geografiska räckvidd in på en ny och växande marknad”, säger Daniel W. Fisher, chef för Balls nordamerikanska affärsområde för dryckesförpackningar i metall.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2015-04-22

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Ball Dryckesburkar Dryckesförpackningar Metall Metallförpackningar öl

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK