...
Ny VD klar för Packbridge – Per-Stefan Gersbro lämnar
Per-Stefan Gersbro, till höger, lämnar i höst över VD-skapet i Packbridge till Johan Mårtensson.

I samband med förpackningsklustret Packbridges årstämma den 23 april, som hölls på Media Evolution Center i Malmö, meddelade Packbridges VD, Per-Stefan Gersbro, att han kommer att lämna sin post den 1 oktober i år. Per-Stefan Gersbro är en av initiativtagarna till Packbridge, som grundades år 2010, och han har sedan dess varit VD. På rekordtid har Packbridge vuxit till det största förpackningsklustret i Europa. 

Styrelsen har under våren under ledning av ordförande Per Nyström sökt efter en lämplig ersättare. Ny VD från den 1 oktober är Johan Mårtensson, som varit verksam i Packbridge sedan slutet av år 2012 som projektledare med utvecklingen av cross cluster-samarbete och därmed hur man skapar samarbeten mellan branscher.

Innan han kom till Packbridge var Johan Mårtensson Group Marketing Manager på ÅR Carton. Samma roll har han också haft på PartnerTech.  

”Vi i styrelsen ser fram emot den nystart som en ny, ung, VD naturligt innebär”, säger Per Nyström.

”Det finns ingen perfekt tidpunkt, men nu är det en bra tid. Den är projektmässigt optimal och bästa möjliga privat och jag kan nu med stort förtroende lämna över stafettpinnen till en erfaren lagmedlem”, konstaterar Per-Stefan Gersbro.
 
”Min idé till Packbridge kom i slutet av 2008. Strax därefter hade jag mina första möten med de personer, som kom att bli initiativtagare till Packbridge AB”, berättar Per-Stefan Gersbro och fortsätter:

”Idag är Packbridge det största förpackningsklustret i Europa, med långt över 200 medlemmar och många samarbetspartners på olika håll i världen.  Starka varumärken, som Top Packaging Summit by Packbridge, Packbridge Research Forum och OpenUp har byggts. Genom våra seminarier, som alltid sänds direkt, har synlighet skapats kring allt som händer inom förpackningsområdet. En yrkeshögskola för förpackningsteknik är inne på tredje året i Eslöv och Packbridges medlemsföretag är engagerade i flera intressanta framtidsprojekt”.     

”Det har varit en spännande och inspirerande resa, med ett härligt team. Jag är glad och stolt över styrelsens val av efterträdare. Johan Mårtensson har varit med länge och kommer som VD att få möjlighet att utveckla Packbridge till nästa nivå”, avslutar Per-Stefan Gersbro.

”Packbridge är ett fantastiskt kluster och jag ser fram emot att driva utvecklingen vidare efter Per-Stefan Gersbro. Framtiden bjuder på ett flertal utmaningar inom olika områden, gränser mellan branscher suddas ut och det är viktigt att mötesplatser som kluster finns för att stimulera till nytänkande, innovation och diskussion”, säger Johan Mårtensson. 


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2015-04-24

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Packbridge Personal

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK