...
Region Halland introducerar sopsäckar av bioplast
Papyrus Supplies sopsäck i grön, biobaserad plast.

”Det är oerhört glädjande att grön plast har fått ett så stort genomslag på marknaden”, säger Monica Lindman, Papyrus Supplies.

Region Halland har, som flera andra regioner, ställt krav på biobaserad plast i sin upphandling av sopsäckar. Regionen förbrukar årligen ca 1,9 miljoner sopsäckar och har nu valt att introducera sopsäckar av biobaserad plast från Papyrus Supplies som ett komplement till traditionella sopsäckar.  

Papyrus Supplies lanserade klimatsmarta påsar och säckar som en av de första aktörerna i Europa under 2014. Efterfrågan på marknaden har vuxit successivt och nu har även Region Halland valt att ställa om delar av sin förbrukning av sopsäckar till ett mer hållbart alternativ.  

Vanliga påsar och säckar är uppbyggda av fossil polyeten (olja) vilket är en ändlig resurs. Den gröna plasten har samma uppbyggnad, styrka och egenskaper som vanlig plast, men tillverkas av sockerrör som är en förnyelsebar råvara. Därmed är den ett hållbart alternativ för framtiden.

”Vi är glada över att kunna erbjuda våra kunder ett klimatsmart alternativ. Det är oerhört glädjande att grön plast har fått ett så stort genomslag på marknaden vilket leder till en minskad användning av traditionell oljebaserad plast. Under året kommer vi att lansera fler standardartiklar i grön plast”, säger Monica Lindman, Category Manager, Bags & Sacks på Papyrus Supplies. 

Avtalet med Papyrus Supplies träder i kraft den 29 maj 2015.

Papyrus Supplies påsar och säckar i grön polyeten är tillverkade av minst 70 % förnyelsebar råvara från växtriket. Plasten, som betecknas som klimatsmart, tunn och stark, kan lämnas till vanlig plaståtervinning.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2015-04-27

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Bioplast Miljö Papyrus Plast

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK