...
Eslövsklass gjorde det: Segrade igen i Pantresan!
Stor glädje och inte så liten förvåning hos klass 3 på Östra skolan i Eslöv, som vann Pantameras och Returpacks ”Pantresan” för andra året i rad!
Stor glädje även hos den lilla klassen 4-6 på Lofsdalens skola i Härjedalen, som vann Pantresan för mellanstadieelever.

Det blev stor förvåning i klassrummet hos klass 3, Östra skolan i Eslöv, när Returpacks marknadschef Katarina Lundell dök upp och meddelade att klassen vunnit Pantresan 2015 för lågstadieklasser!
”Va, har vi vunnit igen?”, hördes de förvånade barnen ropa.
Klassen vann nämligen även i fjol (då som klass 2) och då som nu fick man hela 20.000 kronor att använda till en gemensam klassaktivitet.


”Alla är superglada! Vi trodde inte vi skulle vinna igen. Strategin har varit att engagera föräldrar, föräldrars bekanta och många andra. Vi har haft hjälp från människor i större delen av Skåne”, säger klassens lärare Eva-Marie Rudolfsson till Sydsvenskan.

För att tävlingen ska bli rättvis mellan små och större klasser slår man ut summan på de insamlade pantkvittona på antalet barn i klassen. Och i år fick de 27 eleverna i Eslövsklassen ihop 42.214 kronor eller 1.508 kronor per elev.

Prispengarna kommer klass 3 på Östra skolan att använda till en klassresa till Liseberg, som ska genomföras innan sommarlovet börjar.

Segrande klass för mellanstadielever blev klass 4-6 på Lofsdalens skola i Härjedalen.

"Pantresan" är Returpacks nationella skoltävling och ingår i kampanjen Pantamera. 600 låg- och mellanstadieklasser deltog i år och tillsammans samlade de in pantburkar och –flaskor för 1.131.104 kronor.

”Till hösten kommer tävlingen  tillbaka, men i en något annan skepnad, som vi just nu funderar på”, säger Katarina Lundell till SDS.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2015-04-27

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
återvinning Metallförpackningar pant Pantamera Pantresan Plastförpackningar Returpack

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK