...
Klart med ÅR Packagings Meadwestvaco-förvärv 
”En viktig milstolpe för ÅR Packaging”, säger VD Harald Schultz.

Det var i början av året, som ÅR Packaging tillkännagav att man träffat en överenskommelse att förvärva MeadWestvaco Corporations europeiska enheter för tillverkning av förpackningar till tobaksprodukter, konfekt och andra produkter. ÅR Packaging meddelar nu att affären är genomförd och att de förvärvade enheterna är införlivade med ÅR Packaging sedan den 1 maj.

De aktuella verksamheterna omfattar tre anläggningar i Österrike (Graz), Polen (Krakow) och Ryssland (Moskva) samt viss kartongverksamhet med maskiner i Tjeckien (Svitavy). Samtliga enheter kommer att fortsätta sina verksamheter under ÅR Packagings varumärke.
 
”Vi är glada att vi kunnat slutföra detta strategiska steg och etablera en ännu starkare position som en ledande aktör inom tobakssegmentet och samtidigt förbättra vårt strategiska läge inom konfektyr och konsumtionsvaror i allmänhet. ÅR Packaging blir nu topp tre på den europiska falskartongmarknaden med en total koncernintäkt på cirka 550 miljoner euro (ca 5,170 miljarder kronor). Detta är en viktig milstolpe för att förverkliga vår tillväxtstrategi inom utvalda marknadssegment”, säger ÅR Packagings VD och koncernchef Harald Schultz.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2015-05-04

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
ÅR Packaging falskartong Kartong Kartongförpackningar Köp/Försäljning/Samgående Meadwestvaco

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK