...
Fortsatt SCA-turbulens: Styrelseproffs hoppar av
Rolf Börjesson, f.d. Rexamchef och något av ett styrelseproffs, har lämnat SCA:s styrelse med omedelbar verkan.

Turbulensen inom SCA i samband med styrelseordföranden Sverker Martin-Löfs och koncernchefen Jan Johanssons avgångar verkar inte vara över. Enligt Expressen och andra media råder det missnöje med det nya SCA-styret med Pär Boman som ny styrelseordförande.
En konsekvens av detta sägs nu styrelseproffset Rolf Börjessons avhopp vara. Han har suttit i SCA:s styrelse sedan 2003 och omvaldes så sent som för tre veckor sedan. Men nu har han meddelat att han lämnar styrselsen med omedelbar verkan och beslut effektuerades i går, den 4 maj.


I en pressrelease från SCA offentliggjordes avhoppet den 4 maj med det kortfattade meddelandet: ”Rolf Börjesson har meddelat att han på egen begäran lämnar sitt uppdrag som ledamot i SCA:s styrelse per den 4 maj 2015.”

Inga förklaringar ges i pressmeddelandet och SCA:s pressansvarige Karl Stoltz säger: ”Vi ger inte fler kommentarer”.

Rolf Börjesson själv vill inte heller kommentera sitt oväntade och plötsligt avhopp från SCA:s styrelse, men enligt Expressen sker det i protest mot den nye styrelseordföranden Pär Boman.

Rolf Börjesson, som var VD för brittiska Rexam under åren 1996 till 2004 och därefter koncernens styrelseordförande till 2008, har gjort sig känd som något av ett styrelseproffs, som med sin långa internationella erfarenhet av tillverkande företag är en verklig tillgång för en bolagsstyrelses arbete.

Förutom styrelseuppdraget i SCA, som han nu alltså lämnat, är Rolf Börjesson även ledamot i styrelserna för de globala och förpackningsrelaterade koncernerna Huhtamäki Oyj och Avery Dennison, samt styrelseordförande i företaget Biolight AB.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2015-05-05

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Jan Johansson Personal Rexam SCA Sverker Martin-Löf

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK