...
Nackademins studenter visar framtidens förpackningar
Nackademins studenter på utbildningen Förpackningsdesign/utvecklare har ägnat två års heltidsstudier åt att djupdyka i förpackningarnas komplexa värld…

Lättöppnade, återförslutningsbara och praktiska förpackningar får inte den uppmärksamhet som de förtjäna och det vill Nackademins studenter på utbildningen Förpackningsdesign/utvecklare ändra på. De har ägnat två års heltidsstudier åt att djupdyka i förpackningarnas komplexa värld och på eventet Pack&Design den 12 maj kommer de nu att presentera framtidens hållbara förpackningar!

”Vi ser verkligen fram emot vårt avslutningsevent, då det ger oss en fantastisk möjlighet att visa upp vårt arbete för både branschen, designnördar samt släkt och vänner såklart. Alla ska få ta del av vårt slutliga resultat efter 7 veckors arbete av blod svett och tårar”, säger Elin Fransson, som gör en grafisk profil åt företaget Boardingpass.

Liksom samhället i stort ser studenterna på Nackademins utbildning Förpackningsutvecklare/designer ett ökande och nödvändigt behov av hållbart tänkande – i det här fallet i alla typer av design. Projekten, som presenteras under eventet Pack&Design, innehåller därför såväl innovativa förpackningslösningar som grafiska koncept och profiler.

Besökarna kommer att få ta del av bland annat en förpackningslösning anpassad till picknick och vin, grafisk identitet till företaget Profilskaparna och förpackningslösningar i olika utformningar för onlinebutiker. 

Presentationerna av studenternas examensarbeten kommer att ske på Dieselverkstadens NAV-scen i Sickla, som kommer att fyllas med nya, hållbara idéer för framtidens förpackningar. 

”Nu är det upp till oss, framtidens förpackningsdesigners, att visa att det finns andra vägar att gå än de vi tidigare sett”, säger Elias Koinberg, som tillsammans med Zsofia Reger arbetat med att ta fram en förpackning anpassad för en webbshops distribution mellan såväl lager som konsument världen över.

Eventet Pack&Design äger alltså rum den 12 maj och mellan klockan 16 och 20 är det presentationer och mingel.
Mer information finns på packanddesign.weebly.com


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2015-05-05

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
design designer förpackningsdesign Nackademin

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK