...
Lyckad examensutställning för Brobygrafiska-studenter
Över 300 besökare studerade de 76 studenternas examensarbeten.
Studenterna i förpackningsdesign, grafisk formgivning och visuell grafisk kommunikation samlade till gruppbild.

Över 300 besökare kom till Karlstad CCC den 29 april då 76 avgångsstuderande från Brobygrafiska visade sina examensprojekt i förpackningsdesign, grafisk formgivning och visuell grafisk kommunikation.
Utbildningen vid Brobygrafiska i Sunne är populär och möjligheterna till anställning efter en yrkeshögskoleutbildning på Brobygrafiska är mycket goda. Av de studenter, som nu tagit sin examen, har redan ett 20-tal fått jobb i Sverige och Norge.


”Brobygrafiska utmärker sig genom att ha studenter med ett stort tekniskt kunnande vid sidan av kreativitet och förståelse för helhet. Detta är kvaliteter som är avgörande för att de studerande ska vara anställningsbara i en bransch med högt tempo och snabb teknisk utveckling”, säger Åsa Klarén, Art director vid Ord&Bild Reklambyrå i Karlstad.

Även eleverna är positiva till den utbildning de fått på Brobygrafiska. Här några elevröster:

”Jag tycker att upplägget på Brobygrafiska har varit optimalt. I skolan har jag fått en bra grund att stå på som jag sedan har kunnat utveckla och anpassa efter mina egna intressen. Vi har haft ca sex månaders praktik under utbildningen och det är på en av mina praktikplatser jag nu blivit anställd”, berättar Sebastian Edman, som studerat vsuell grafisk kommunikation och fått jobb på Eurovator i Karlstad.

”Jag har gått förpackningsdesign 2013-2015 på Brobygrafiska, en intressant och lärorik utbildning, där jag har lärt mig mycket om förpackningsvärlden, hur idéer och design ska fungera ihop med prepress, konstruktion och funktion. En del av utbildningen består av praktik –  jag fick praktik i Norge och jobbade där med konstruktion och utökade min kunskap om nya material och trycktekniker. Tack vare den förberedelsen man fick i skolan har jag fått börja jobba där direkt efter examen”, säger Jasper van Wolferen, som fått jobb på Punkt1 AS i norska Larvik.

”En av de viktigaste delarna i utbildningen är att få en bra praktikplats, att få komma ut i arbetslivet och få förståelse för branschen. Jag fick praktikplats, där jag ville vara, tack vare all kunskap, som jag fått på skolan. Det i sin tur har gjort att jag utvecklats både personligt och yrkesmässigt. Under min utbildning har jag vågat mig på större utmaningar och testat mina egna gränser”, säger Julia Lissel, som studerat grafisk formgivning och nu fått jobb hos The World Loves i Stockholm.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2015-05-07

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Brobygrafiska design förpackningsdesign Personal

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK