...
Valio fortsätter använda Tetra Rex® Bio-based
Efter en lyckad testperiod på tre månader fortsäter nu finska Valio att förpacka mjölk i uppmärksammade Tetra Rex® Bio-based.

Det var i januari i år, som finska mejerijätten Valio, som första företag i världen, började lansera produkter i Tetra Paks helt växtbaserade vätskekartongförpackning Tetra Rex® Bio-based.
Nu är den initiala testperioden på tre månader över och Valio meddelar att man kommer att fortsätta att permanent använda den uppmärksammade förpackningen. Från och med 1 maj har man introducerat ekologisk mjölk och filmjölk under varumärket Valio Luomu™ i Tetra Rex Bio-based.


”Vi fick mycket positiv feedback från konsumenter under testfasen, så det var naturligt att gå mot en mer permanent användning av helt förnybara mjölkförpackningar. Vi har valt att använda de 100-procent förnyelsebara Tetra Rex Bio-based-förpackningarna i första hand till vår ekologiska mjölk, eftersom det i synnerhet är konsumenter av ekologiska produkter, som uppskattar ekologiska förpackningar”, säger Tanja Virtanen-Leppä, förpackningsteknisk chef hos Valio.

Valios strategi är att ständigt öka andelen förnybara råvaror i sina förpackningar och med slutmålet att alla deras produkter ska finnas i förpackningar, tillverkade av 100 procent förnybara material. Att ersätta alla Valios förpackningar med helt förnybara produkter är ett stort arbete, som på grund av den än så länge begränsade tillgången på biobaserade plaster endast kan göras i etapper.

Förutom produkterna i Valio Luomu-serien har Valio redan infört bioplastbaserade skruvförslutningar och halsfixturer på alla sina andra takåsförpackningar för mjölk, vilket innebär att dessa nu till mer än 88 procent består av förnybara material.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2015-05-08

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK