...
Lurade till sig 120.000 kr med falska streckkoder!
Den misstänkte mannen kom till butiken flera gånger i veckan med kassar fyllda med dryckesburkar med falska streckkodsetiketter. (Bild från butikens övervakningskamera)

För en tid sedan larmade personalen i en livsmedelbutik i Mellerud polisen, sedan man fattat misstankar mot en man, som ständigt – ibland flera gånger om dagen – kom till butiken med stora mängder dryckesburkar, vilka han pantade i pantautomaten och fick betalt för.
Och misstankarna visade sig välbefogade: enligt P4 Väst och Aftonbladet har mannen med hjälp av bland annat en håv och en käpp fiskat upp tusentals utländska importburkar från återvinningsstationer och sedan försett burkarna med falska streckkoder, som han klistrat över burkarnas utländska koder..!


”Det är frågan om ett mycket omfattande bedrägeri. Vid husrannsakan i mannens bostad hittade vi brottsverktyg, som visar att han har tillverkat falska EAN-koder i väldigt stor omfattning. Det handlar om hundratusentals etiketter”, säger polisens utredare Monica Lindberg, enligt Aftonbladet.

En av kassörskorna i den aktuella butiken har vid förhör med polisen uppgett att mannen ifråga kommit till hennes kassa ett otal gånger under 2014 och 2015 och fått  kontant ersättning för pantkvitton, som han fått när han pantat burkar i butikens pantmaskin.

Enligt personalen har mannen pantat stora mängder burkar flera dagar i veckan och ibland flera gånger samma dag. Enligt polisens och personalens beräkningar har mannen lurat till sig 120.000 kronor med de falska streckkodsetiketterna.

Mannen nekar till att ha gjort något brottsligt. Han erkänner att han ”fiskat upp burkar ur containrar” och säger att de etiketter med falska streckkoder, som polisen hittat i hans bostad , har han fått av en man som han träffat i Serbien och som bad honom frakta etiketterna till Sverige…

Kammaråklagare Petter Lundgren ger dock inte mycket för mannens förklaring utan åtalar honom för grovt bedrägeri.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2015-05-08

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Dryckesburkar Etikett/Märkning pant pantautomat Streckkod

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK