...
Nu satsar familjen Coors på Fiskeby bruk
”Vi tror starkt på framtiden för Fiskeby”, säger Jeff Coors.
Nu satsar ägarna på ökad produktion vid det vackert belägna brukat Fiskeby i Norrköping, där man tillverkat papper och kartong sedan 1637…

Den försäljning av kartongtillverkaren Fiskeby Board i Norrköping, som Fiskeby International Holding AB och amerikanska ägarfamiljen Coors aviserade i december i fjol, stoppades, som tidigare meddelats, för cirka en månad sedan. Och nu meddelar bruket i ett pressmeddelande att ägarna i stället beslutat att satsa på väsentligt ökad produktion vid bruket.
”Fiskeby står starkt och satsar på ökad produktion. Visionen är att tillverka 200.000 ton returfiberkartong årligen år 2020 jämfört med dagens 170.000 ton per år”, skriver bruksledningen i meddelandet.


Fiskeby International Holding AB under ledning av familjen Coors, som sedan 2007 är ägare till Fiskeby, stöder detta tillväxtinitiativ. Efter att under vintern ha undersökt möjligheterna för Fiskeby att fortsätta utvecklas under annat ägarskap har ägarfamiljen beslutat sig för att behålla ägandet av företaget.  

”Vi tror starkt på framtiden för Fiskeby, som är en av Europas ledande tillverkare av hållbar förpackningskartong. Fiskeby är ett välmående företag med ett starkt kassaflöde och med utmärkta såväl medarbetare som ledningsgrupp”, säger Jeff Coors, styrelseordförande i Fiskeby International Holding AB.

Under de kommande åren kommer ägarna nu att investera för att förbättra kartongkvaliteten och produktionen. Investeringarna kommer även att medföra lägre tillverkningskostnader, vilket stärker konkurrenskraften

”Vi är fast beslutna att återinvestera i Fiskeby för tillväxt. Vi har gjort betydande investeringar i verksamheten, vilket möjliggjort effektivare kartongproduktion och egen energitillverkning, som täcker merparten av företagets energibehov. Nu satsar vi på tillväxt”, säger Jeff Coors.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2015-05-11

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Coors Fiskeby Fiskeby Board Kartong Köp/Försäljning/Samgående

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK