...
Hybridförpackning för salsa diamantbelönad av DuPont
Hybridförpackningen SkinnyPack för Ana´s Foods salsa tog hem topputnämningen Diamond Award i DuPonts förpackningstävling.

I förpackningstävlingen DuPont Packaging Awards togs toppriset – Diamond Award – hem av företaget IPL Inc., som utvecklat en salsaförpackning till Texas-baserade livsmedelsföretaget Ana´s Food. Förpackningen är en ”hybrid” mellan en flexibel och en styv (rigid) plastförpackning.

I salsabehållaren, som kallas SkinnyPack och som är tillverkad helt  i polypropen (PP), kombineras en stabil, styv och formsprutad ramkonstruktion med flexibla väggar, försedda med IML-etiketter (In-Mold Labeling). 

DuPont skriver i ett pressmeddelande att SkinnyPack använder 54,8 procent mindre mängd plast än Ana´s Foods tidigare plastförpackning för salsa. Att endast ett plastmaterial används, gör dessutom att förpackningen blir 100 procent återvinningsbar.

”Genom utvecklingen av SkinnyPack har IPL och Ana´s Food tagit befintlig teknik till en helt ny nivå. Genom att kombinera egenskaperna hos både flexibla och styva plastförpackningar belyser SkinnyPack den värld av möjligheter som finns för förpackningar”, skriver DuPont.

Tävlingen DuPont Packaging Awards har funnits i många år och den drar till sig tävlingsbidrag från hela världen. Till årets tävling anmäldes cirka 140 förpackningar från 25 länder. Förutom toppriset Diamond Awrad delar juryn även ut ett antal guld- och silverpriser.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2015-05-18

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
DuPont förpackningstävling IML Plast Plastförpackningar

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK