...
WestRock blir namnet på ny förpackningskoncern
RockTenns VD Steve Voorhees blir VD i den nya koncernen.

I januari i år tillkännagav de båda USA-baserade förpackningsjättarna RockTenn Company och MeadWestvaco Corporation att man beslutat gå samman och bilda en gemensam koncern, med en beräknad årsomsättning på cirka 16 miljarder US-dollar (ca 133 miljarder kronor).
Fusionen är ännu inte helt klar – men det är däremot namnet på den nya koncernen. I ett pressmeddelande avslöjar de båda företagen att det nya bolaget kommer att heta WestRock Company och att det kommer att handlas på New York-börsen under kortnamnet WRK.


”Namnet WestRock bygger på de starkaste elementen i de båda företagsnamnen och är ett bevis på vår beslutsamhet att bygga vidare på den långa historia av framgång och tillväxt som präglat båda bolagen. WestRocks ambition är att vara den främsta partnern och en oöverträffade leverantör av pappers- och förpackningslösningar för våra kunder”, säger RockTenns VD Steve Voorhees, som blir VD i den nya koncernen.

Fusionen mellan RockTenn och MeadWestvaco förväntas bli genomförd under sommaren. Företagen har redan fått konkurrensgodkännande i USA och nu väntar man bara godkännande från andra berörda myndigheter samt från aktieägarna, vilket beräknas komma under juni månad.

Den första nyhetsartikeln om storfusionen mellan RockTenn och MeadWestvaco kan du läsa HÄR


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2015-05-20

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Köp/Försäljning/Samgående Meadwestvaco RockTenn WestRock

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK