...
Walki säljer två av sina fabriker till Mondi Group
”Försäljningen är helt i linje med vår strategi”, säger Walki Groups VD och koncernchef Leif Frilund.
”Förvärvet passar väl in i Mondis strategi”, säger Peter J Oswald, VD för Mondi Europe and International.

Finska Walki Group, som bland annat är en ledande tillverkare av tekniska laminat och skyddande förpackningsmaterial, har träffat ett avtal med sydafrikanska Mondi Group, som innebär att Walki säljer fabriken i Jakobstad (Pietarsaari) i Finland och anläggningen i polska Wroclaw till Mondi för en uppgiven köpesumma av 60 miljoner euro kontant (ca 553 miljoner kronor) på skuldfri basis.
Walki skriver i ett pressmeddelande att de båda fabrikerna svarar för merparten av Walkis tillverkning av förpackningsmaterial till pappers- och wellpappindustrin.


”Den här transaktionen gör det möjligt för oss att fokusera alla våra resurser på den växande marknaden för energibesparande laminat och membran till byggindustrin samt för utvalda segment inom marknaden för konsumentförpackningar. Det är ett steg helt i linje med vår strategi att utnyttja vår kapacitet inom forskning och utveckling och utveckla nya lösningar inom flerskiktslaminat för våra kunder”, säger Walki Groups VD och koncernchef Leif Frilund.

De båda enheternas sammanlagda omsättning under år 2014 var 113 miljoner euro och antalet anställda uppgick till 245 st.
Undantaget från köpeavtalet är en produktionslinje för RFID-antenner samt en pilotanläggning, vilka finns i anläggningen i Jakobstad.

”Förvärvet stärker Mondi-koncernens position inom extruderade laminat på den europeiska marknaden och ge våra kunder möjligheter till fler tekniska lösningar. De båda anläggningarna passar väl in i Mondis strategi att investera i konkurrenskraftig verksamheter med hög kvalitet”, säger Peter J Oswald, VD för Mondi Europe and International.

Mondi har sedan tidigare fem fabriker inom segmentet extruderade laminat, vilka i sin tur ingår i affärsområdet för fiberbaserade förpackningar. 


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2015-05-26

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Förpackningsmaterial Köp/Försäljning/Samgående Mondi Walki

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK