...
ABB Robotics startar robottillverkning i USA
ABB Robotics startar nu lokal tillverkning i USA av ABB:s robotar. På bilden den ”mänskliga” roboten YuMi, som är utvecklad för att samverka med såväl människor som andra robotar.

ABB, det ledande kraft- och automationsföretaget meddelar att man kommer att börja med lokal tillverkning av  robotar i USA, vilket gör ABB det första globala industrirobotföretaget att fullt ut investera i en nordamerikansk robottillverkning.
Företaget tillkännagav detta vid öppnandet av en ny robotfabrik vid en befintlig anläggning i Auburn Hills, Michigan, där det redan idag arbetar 500 kompetenta medarbetare. Produktionen påbörjas omgående.


Den nya fabriken är ABB:s tredje produktionsanläggning för robotar, vid sidan av Shanghai, Kina och Västerås, Sverige och ska tillverka ABB-robotar och relaterad utrustning för den nordamerikanska marknaden. 

USA är ABB:s största marknad med en försäljning på 7,5 miljarder dollar. Företaget har investerat mer än 10 miljarder dollar i lokal FoU, investeringar och förvärv sedan 2010, vilket har ökat antalet medarbetare från 11.500 till 26.300. Fortsatt satsning på den nordamerikanska värdekedjan och tillverkningen utgör en betydande del av ABB:s globala tillväxtplaner och avspeglar företagets strategi ”Next Level”. 

“Idag, med starten av den lokala robottillverkningen i Auburn Hills i USA, markerar och firar vi nästa steg i vårt åtagande och vår tillväxt i Nordamerika. ABB är det första globala automationsföretaget som öppnar en anläggning för robottillverkning i USA”, säger Ulrich Spiesshofer, koncernchef för ABB.

”Den nya nordamerikanska tillverkningsenheten höjer vårt erbjudande och vår service till robotkunder i USA, Mexiko och Kanada och gör det möjligt för oss att uppnå branschledande leveransplaner och teknisk support i Nordamerika. Expansionen är i linje med vår globala strategi, som är att upprätta en lokal närvaro på tillväxtmarknader för robotar för att erbjuda vår ledande teknik till våra kunder.”, säger Per Vegard Nerseth, global chef för affärsenheten ABB Robotics.

Portföljen av produkter från den nya fabriken kommer expandera i etapper, med målet att de flesta av ABB:s robotar och styrsystem, som i dag levereras till USA, Kanada och Mexiko, kommer att tillverkas i Auburn Hills. Lokal tillverkning effektiviserar leveransprocessen och resulterar i avsevärt minskade ledtider för kunderna. 


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2015-05-27

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
ABB Automation Robotteknik YuMi

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK