...
Tetra Pak blev dubbelt World Star-belönat
Tetra Top med avskiljbar toppdel belönades med en World Star.
Tetra Prisma Aseptic 1000 med juicen Del Valle Reserva erhöll en World Star.
”Vi är oerhört stolta över World Star-utmärkelserna”, säger Tetra Paks marknads- och produktchef Charles Brand.

När World Packaging Organisation (WPO) i samband med förpackningsmässan Ipack-Ima i Milano höll högtidlig prisceremoni och delade ut sina eftertraktade ”World Star”-utmärkelser fanns två Tetra Pak-förpackningar bland vinnarna.
En World Star tilldelades förpackningskonceptet Tetra Top® med avskiljbar toppdel och den andra gick till Tetra Prisma® Aseptic 1000, som bland annat används av Coca-Cola Brazil till deras juicer under varumärket Del Valle Reserva.


Förpackningskonceptet Tetra Top, som Tetra Pak lanserade för drygt två år sedan, utmärker sig genom att förpackningen har en plastbaserad toppdel, som konsumenten lätt kan avskilja från nederdelen, som är tillverkad i vätskekartong. Toppdelen kan sedan slängas i återvinningskärlet för plastförpackningar, medan resterande lämnas till kartongåtervinning.

Tetra Top har hittills framgångsrikt introducerats på marknaderna i Sverige, Danmark, Finland, Italien och Estland samt i Japan.

Förpackningen Tetra Prisma Aseptic 1000 används bland annat av Coca-Cola i Brasilen till deras juicer under namnet Del Valle Reserva. I förpackningen, som rymmer en liter dryck, ingår bland annat en skruvkork i miljövänlig bioplast.

”Vi vet att konsumenterna i allt högre grad vill göra mer för miljön och därför väljer varumärken som har hållbara alternativ. Vi arbetar därför intensivt med våra kunder för att skapa innovativa förpackningslösningar som tillgodoser dessa konsumentpreferenser och vi är oerhört stolta över att både Tetra Top och Tetra Prisma Aseptic 1000 nu har tilldelats World Star”, säger Tetra Paks marknads- och produktchef Charles Brand.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2015-05-28

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
dryckeskartong förpackningstävling Tetra Pak vätskekartong World Star WPO

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK