...
Tyska robotar blir svenska när Wemo och Hahn går samman
Wemo i Värnamo är en väletablerad tillverkare av bland annat linjära robotar, som används inom plast- och förpackningsindustrin.
Ledningsgruppen i det nya företaget: Fr. v.: Frank Konrad, Hahn, Bengt Ståhl, Wemo, Thomas Hahn, Hahn, Sven Ståhl, Wemo, Marco Unverzagt, Hahn och Olof Ståhl, Wemo.

Den 25 maj slogs tyska Hahn Automation Components verksamheter för linjära robotar, gripsystem, conveyorband och säkerhetssystem samman med Värnamobaserade Wemo Automation AB.
Både Hahn, som är baserat i Reinheim, Tyskland, och Wemo tillverkar linjära robotar för plast- och förpackningsindustrin samt automationslösningar för formsprutningsmaskiner.


Sammanslagningen innebär bland annat att den tyska produktionen kommer att flyttas till Sverige. I Tyskland kommer man dock att etablera ett gemensamt tekniskt centrum i Reinheim, som ska intensifiera och utveckla support och service inom automationsapplikationer.

”Vi kommer att centralisera utveckling och tillverkning här i Värnamo. Vi har en mer utvecklad produktionsteknik här än vad man har haft i Tyskland”, säger Olof Ståhl, som tillsammans med sina bröder Bengt och Sven äger och driver det robottillverkande Smålandsföretaget.

Hahn Automation Components är en del i en större koncern, med flera verksamhetsgrenar, men i affären med Wemo är det endast robottillverkningen och tillhörande områden, som knoppas av och blir svenskt.

Inom detta speciella produktområde kommer Hahn också att försvinna som varumärke och allt sorteras in under namnet Wemo Automation Group, där alla produktionslinjer ska förses med samma hårdvara och mjukvara.

”Vi kommer också att lansera nya modeller, där vi har hämtat en teknik från Hahn och ´wemofierat´ den”, berättar Sven Ståhl.

Wemo har ganska nyligen byggt en ny anläggning alldeles intill E4:an i Värnamo. När den byggdes, tog man till ytan medvetet och byggde dubbelt så stort som man behövde, för man visste att företaget skulle expandera. Nu, i och med affären med Hahn, fylls lokalerna ut.

”Nu planerar vi för nästa etapp, då vi bygger ut för ännu mer expansion, säger Olof Ståhl.

Bröderna Ståhl behåller kontrollen över företaget även efter sammanslagningen, men de tyska ägarna av Hahn blir delägare i den nya koncernen Wemo Automation Group.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2015-06-01

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
formsprutning Hahn Köp/Försäljning/Samgående Plast Robotteknik transportband Wemo

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK