...
DS Smith slutför förvärvet av österrikiska Duropack
Österrikiska Duropack ingår nu i brittiska förpackningskoncernen DS Smith plc. Bilden visar Duropacks huvudkontor i Wien.

”Duropack blir ett starkt komplement till DS Smith”, säger koncernchef Miles Roberts.
Genom tillskottet av Duropacks anläggningar i sydöstra Europa (de gröna och brun/gröna områdena) har DS Smith nu verksamheter i större delen av Europa.

Brittiska förpackningskoncernen DS Smith plc meddelar att man nu har slutfört förvärvet av den österrikiska förpackningskoncernen Duropack Group. Köpeskillingen har uppgetts till 300 miljoner euro (ca 2,8 miljarder kronor) och säljare är CP Group 2 BV, som är ett dotterbolag till investeringsbolaget One Equity Partners.
Duropack är en ledande producent av wellpappförpackningar, tillverkade av återvunnet material, och har sina främsta marknader i sydöstra Europa.


”Vi är glada över att fullfölja förvärvet av Duropack, som blir ett starkt komplement till DS Smith och stärker våra möjligheter till ökad tillväxt i sydöstra Europa. Vi ser fram emot att integrera verksamheten i DS Smith-gruppen och är entusiastiska över de utmärkta möjligheter detta innebär för kunder, anställda och aktieägare”, säger DS Smiths koncernchef Miles Roberts.

Duropacks verksamheter består av 14 wellpappanläggningar, två pappersbruk och 18 återvinningsanläggningar i Österrike, Ungern, Bosnien, Bulgarien, Makedonien, Serbien, Slovakien, Kroatien och Slovenien.
Duropacks bruttotillgångar uppgick den 31 december 2014 till 281 miljoner euro och koncernen uppnådde 2014 ett rörelseresultat (EBITDA) på 41 miljoner euro.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2015-06-02

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
återvinning DS Smith DS Smith Packaging Duropack Ekonomi Köp/Försäljning/Samgående Well Wellpappförpackningar

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK