...
Svensk-kinesiskt samarbete kring trä, bambu och rotting
Innventias VD Birgitta Sundblad, t.v. och professor Jiang Zehui, generaldirektör för ICBR, undertecknar avsiktsförklaringen om framtida samarbete.

Svenska forskningsinstitutet Innventia och kinesiska ICBR (International Centre for Bamboo and Rattan), som ingår i Kinas statliga skogsförvaltning, har undertecknat en avsiktsförklaring om framtida samarbete om forskning kring lignocellulosa-material som trä, bambu och rotting (rattan).
Undertecknandet skedde i samband med ett studiebesök, som en delegation från ICBR gjorde på Innventia den 1 juni.


Innventia skriver i ett pressmeddelande att båda organisationerna har ett gemensamt mål för forskning och utveckling i användningen av cellulosabaserade biomaterial, Innventia från trä och ICBR från bambu och rotting.
Det är mot bakgrund av detta gemensamma mål, som man undertecknat avtalet för att ytterligare undersöka möjligheterna till vetenskapligt, tekniskt och innovationsfrämjande samarbete.

-------------------------------------------------
Rotting är ett naturmaterial, som används bland annat vid tillverkning av korgmöbler. Rotting framställs av den slingriga stammen från vissa palmarter i familjen Lepidocaryodidaea. Främst Calamus rotang. Vissa rottingpalmer kan bli nära tvåhundra meter långa. (Källa: Wikipedia)


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2015-06-08

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
cellulosa Innventia Kina

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK