...
Coca-Colas nya Plantbottle är 100 procent växtbaserad
Plantbottle 2.0 är till 100 procent tillverkad av växtbaserat material.
Plantbottle 2.0 har samma egenskaper, utseende och funktioner som traditionella PET-flaskor.
”Plantbottle 2.0 är en banbrytande milstolpe i vårt företag”, säger Nancy Quan, global R&D-chef hos Coca-Cola Company.

År 2009 presenterade Coca-Cola Company den uppmärksammade plastflaskan Plantbottle, som till 30 procent innehöll plast tillverkat från växtbaserat material.
Nu går Coca-Cola hela vägen och lanserar den nya versionen av flaskan, som fått beteckningen Plantbottle 2.0 och som enligt bolaget till 100 procent består av växtbaserat material.


Den nya flaskan presenterades häromdagen av Coca-Cola Company på den pågående världsutställningen Expo Milano 2015 och väckte förstås omedelbart stort intresse.

”Idag är det en banbrytande milstolpe i vårt företag. Vår vision har varit att med omvälvande teknik och med hjälp av ansvarsfullt inköpta växtbaserade material skapa världens första helt återvinningsbara PET-flaska som uteslutande framställs av förnyelsebara material. Vi är glada över att kunna presentera de första flaskorna här på världsutställningen” sade Nancy Quan, global forsknings- och utvecklingschef hos Coca-Cola Company, när flaskan presenterades i Milano..

Sedan lanseringen av den första Plantbottle år 2009 har Coca-Cola distribuerat mer än 35 miljarder flaskor i nästan 40 länder. Bolaget uppskattar att man tack vare Plantbottle under dessa år minskat sitt koldioxidutsläpp med över 315.000 ton per år.

I Plantbottle använder Coca-Cola socker från sockerrör samt från växtspill från sockerfabriker, som hanterar sockerrör och enligt uppgift kommer även det sockerhaltiga grundmaterialet till Plantbottle 2.0 från sockerrör. Med hjälp av en patenterad teknologi omvandlas växtbaserade naturliga sockerarter till polymerer med samma egenskaper, utseende och funktioner som traditionell PET. Plantbottle 2.0-flaskorna är också helt återvinningsbara, precis som vanliga PET-flaskor, men de är dock inte komposterbara. Koldioxidavtrycket från Plantbottle 2.0 är dock betydligt mindre än för traditionella PET-flaskor och de är också mindre resurskrävande.

Enligt Coca-cola Company räknar man med att den helt växtbaserade Plantbottle 2.0, som kan användas för alla typer av bolagets drycker – kolsyrad läsk, juicer, vatten, etc. – ska fasa ut traditionella PET-flaskor till år 2020.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2015-06-12

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Coca-Cola Dryckesförpackningar PET Plantbottle Plast Plastförpackningar

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK