...
Brittiska Domino har nu köpts av japanska Brother
”Domino och Brother kommer att arbeta tätt tillsammans och undersöka möjligheterna att utveckla nya produkter”, säger Dominos VD Nigel Bond.

Det var i början av mars i år, som japanska Brother Industries, med huvudsäte i Nagoya, lämnade ett bud på Domino Printing Scienses plc, beläget i Cambridge, England. Enligt budet ville Brother köpa Domino för en kontant köpeskilling på 1,03 miljarder pund (drygt 13 miljarder kronor).
Till en början omgavs affären av rykten om att det även fanns andra företag, som var intresserade av Domino, men nu står det alltså klart att det är Brother, som blir den nye ägaren till Domino.


I ett pressmeddelande skriver Brother Industries att från och med den 12 juni ingår Domino som en del i Brother-koncernen. Företagsnamnet Domino liksom dess bolagsstruktur kommer att behållas och Domino Printing Sciences kommer att verka som en självständig division inom Brother Industries.

Förvärvet ger Domino en stabil grund för framtiden. Domino, som är specialiserade på industriella skrivare och märkningsmaskiner för streckkoder och förpackningsetiketter, kommer att kunna dra nytta av Brothers storlek, tillverkning och FoU-anläggningar, och dess globala försäljningsnätverk. För Brother innebär förvärvet av Domino att man kommer in i nya marknadssektorer och får tillgång till en ny och stark kundbas.

”Brother respekterar och värdesätter Dominos varumärke och teknik samt den strategiska vision vi har för verksamheten och de marknader vi tjänar. Företagen kommer att arbeta tätt tillsammans, tillvarata naturliga tillväxtmöjligheter och utforska möjligheterna att genom samarbete utveckla nya produkter”, säger Domino Printing Sciences VD Nigel Bond i en kommentar.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2015-06-15

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Brother Domino Etikett/Märkning Köp/Försäljning/Samgående skrivare Streckkod

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK