...
Brist på råvara ger högre plastförpackningspriser
Flera ”force majeure”-händelser hos europeiska polymerproducenter och –leverantörer har lett till kraftigt ökade priser på polymer-råvara.

Europeiska plastförpackningsföretag har börjat avisera att de höjer sina produktpriser på grund av ökade polymerkostnader och leveransstörningar, orsakade av produktionsstörningar hos flera råvaruleverantörer. Det skriver Plastic News Europe.
Exempelvis säger brittiska Linpac Group, som har huvudsäte i Featherstone, i ett uttalande den 11 juni att man tvingas höja sina produktpriser och hänvisade till ”den senaste tidens turbulens inom råvaruförsörjningskedjan”. Enligt Linpac måste priserna på deras styva och flexibla plastförpackningar höjas mot bakgrund av kraftiga kostnadsökningar på råvarusidan.


”Sedan mars har aldrig tidigare skådade produktionsstörningar rapporterats inom den europeiska petrokemiska industrin, vilket gett begränsad tillgång till polymerer, som – kombinerat med ökad efterfrågan – lett till kraftiga prisökningar på både monomerer och polymerer”, säger Bart Stubbe, inköpschef hos Linpac i ett pressmeddelande.

Enligt Bart Stubbe har ett rekordartat antal av ”force majeure”-händelser från flera europeiska polymertillverkare och –leverantörer lett till råvarubrist, leveransproblem och stigande polymerpriser i hela Europa.

Andra stora europeiska plastförpackningstillverkare som också aviserat prishöjning på grund av ökade råvarupriser och leveransstörningar är till exempel de tyska företagen Klöckner Pentaplast och Polifilm GmbH.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2015-06-18

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Ekonomi Plast Plastförpackningar

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK