...
Carlsberg lanserar hudvårdsserien Beer Beauty!
”Män som älskar öl kommer troligen att anse att det här är världens bästa manliga hudvårdsprodukter” skriver Carlsberg i reklamen för hudvårdsserien Beer Beauty…

Men produkterna kan naturligtvis användas även av de som inte gillar öl…
Hudvårdsserien Beer Beauty är framtagen av Carlsberg och danska skönhetsmärket Urtegaarden. Produkterna i serien omfattar schampo, konditioner och body lotion.
Det har alltid ansetts som bra att tvätta håret i öl. Inte utan orsak, tydligen…

Att tvätta håret i öl har ansetts vara både nyttigt och bra för håret. Och det ligger en hel del sanning i det – i öl finns nämligen ofta ingredienserna malt, humle och jäst, vilka innehåller B-vitamin, proteiner och silikon, dvs ämnen, som sägs ha positiv inverkan på hår och hud och som ofta ingår i olika skönhets- och hudvårdsmedel.
Det där har danska bryggeriet och öltillverkaren Carlsberg tagit fasta på och lanserar nu en egen professionell hudvårdsserie för män. Serien har (förstås) fått namnet – Beer Beauty..!


Det är Carlsbergs laboratorium i Köpenhamn som tillsammans med det danska skönhetsmärket Urtegaarden tagit fram produkterna i Beer Beauty. Ölet har frystorkats till ett pulver och sedan mixats med ekologiska ingredienser för att skapa en unik serie produkter, där varje flaska innehåller 0,5 liter Carlsberg-öl!

”Vi har såklart alltid vetat att öl är världens bästa dryck, och när vi dessutom insåg att ingredienserna har en välgörande inverkan på hud och hår var vi tvungna att testa. Vår nya skönhetsserie Beer Beauty både doftar gott och är mjukgörande”, säger Henric Byström, kommunikationschef på Carlsberg Sverige, i ett pressmeddelande

I dagsläget finns det tre produkter i Beer Beauty-serien: ett schampo, en konditioner och en body lotion. 

Beer Beauty-produkterna släpptes i en begränsad upplaga den 18 juni. I Sverige finns de endast tillgängliga hos Royal Barbershop i Vasastan, Stockholm, eller också kan de beställas via nätet på Carlsbergs hemsida.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2015-06-22

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Carlsberg Kosmetika öl

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK