...
Iggesund fortsätter sina servicehöjande åtgärder
”De här förändringarna lägger grunden till en förbättrad leveransservice i Europa”, säger Christina Törnquist, logistikdirektör vid Iggesund Paperboard. (Bild: ©Iggesund)

Iggesund Paperboard tar krafttag för att utveckla sin leveransservice ytterligare. Det långsiktiga samarbetet, som varit med SCA ända sedan 1995, fördjupas nu ytterligare. Från och med sommaren 2016 kommer cirka 1.000.000 ton kartong, papper och massa omsättas årligen i den nya trafiken till och från Kiel. Tillsammans har SCA och Iggesund de volymer som behövs för att skapa kostnadseffektiva transportlösningar med hög servicegrad till kontinentala Europa. Förändringen gäller både fartyg och en ny huvudterminal i Tyskland. 

”Vi får tillgång till modernare fartyg, samtidigt som detta i kombination med våra förändringar för vår europeiska arkning lägger grunden för en bättre leveransservice ”, kommenterar Christina Törnquist, logistikdirektör vid Iggesund Paperboard.

Iggesund kommer under nästa år att lämna sin nuvarande terminal i Lübeck till förmån för Seehafen Kiel. Bättre utvecklingsmöjligheter tillsammans med bra långsiktiga ägare, som dessutom är villiga att investera i hög kvalitet, har varit avgörande för valet av Kiel.

”Läget är optimalt för vår planerade serviceutveckling. Nära både våra kunder och vår servicestation, men även rent geografiskt strategisk placerad nära Kielkanalen. Det ger många nya möjligheter i framtiden”, fortsätter Christina Törnquist.

I det nya samarbetet kommer Iggesund att kunna skicka kartong med samma frekvens som tidigare, både till Kiel och andra hamnar. Omläggningen av sjötrafik och terminal är en del av den kraftfulla översyn av sin service som Iggesund är mitt inne i och som bland annat omfattat servicehöjande åtgärder i USA, England, Tyskland, Lettland och Ryssland..

”Leveransservice är mitt område och jag är glad för de steg som vi tar nu. Men lika viktig är det servicepaket vi lanserar under namnet Care by Iggesund. Där handlar det om allt från snabba provleveranser till lokalt teknikstöd och kunskapsmaterial, som ger kunden möjlighet att få ut mesta möjliga av kartongen”, understryker Christina Törnquist.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2015-06-25

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
färskfiberkartong Iggesund Iggesund Paperboard Kartong logistik SCA

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK