...
Förpackningsjättarnas fusion rycker allt närmare
RockTenns VD Steve Voorhees blir VD i den nya koncernen.

De båda USA-baserade förpackningsjättarna RockTenn Company och MeadWestvaco Corporation meddelar i ett gemensamt uttalande att båda bolagens aktieägare nu sagt OK till att företagen slås samman till en gigantisk förpackningskoncern, vars namn redan är bestämt ska bli WestRock.
”Både RockTenns och MeadWestvacos aktieägare godkände med överväldigande majoritet den föreslagna fusionen  mellan de två förpackningsbolaget och bildandet av ett nytt bolag med namnet WestRock Company”, skriver bolagen i sitt uttalande.


Vid de båda bolagens snabbinkallade extra bolagsstämmor, vilka hölls på samma dag, röstade 97 procent av de närvarande aktieägare hos RockTenn för en sammanslagning, De närvarande aktieägare representerade cirka 80 procent av aktiestocken. Och vid MWV:s samtidiga extrastämma fanns cirka 83 av aktiestocken representerad och där röstade 98 procent för en fusion.

Vid de extra bolagsstämmorna biföll aktieägarna i båda bolagen också med stor majoritet andra aktuella förslag och åtgärder, som är föranledda av den blivande fusioneringen.

Alla behövliga tillstånd och klartecken har därmed getts för sammanslagningen, som innebär att man bildar en gemensam förpackningskoncern med en beräknad årsomsättning på cirka 16 miljarder US-dollar (ca 133 miljarder kronor).

Enligt bolagens pressmeddelande kommer affärsuppgörelsen att bli klar redan i nästa vecka, den 1 juli, och redan dagen efter förväntas RockTenn och MeadWestvaco avnoteras från New York-börsen och ersättas av det nya bolaget WestRock.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2015-06-26

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Köp/Försäljning/Samgående Meadwestvaco RockTenn WestRock

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK