...
Närproducerad mjölk på glasflaska gjorde succé!
Mjölken från närbelägna Kråkarps mejeri finns i en speciell tappautomat, där kunderna också kan köpa de speciella glasflaskorna till mjölken.

Idén till försäljningen av mjölk på glasflaska kläcktes av butiksägaren Christian Ruhdensjö och mjölkbonden Daniel Bergvall, som nyligen startat upp det lilla gårdsmejeriet Kråkarp, tre kilometer från butiken. På gården finns 42 koplatser och all mjölk går till ortens ICA-butik.

Den ekologiska och KRAV-märkta mjölken är pastöriserad – vilket är ett krav för att få sälja mjölk i Sverige  - men annars är den precis som ”gammeldags mjölk”, vilket dessutom accentueras av att den kan köpas i ”lösvikt” ur en speciell automat. Kunderna betalar per liter, som de tappar upp och för ändasmålet används speciella glasflaskor, som säljs i butiken för 10 kronor styck. Literpriset för mjölken är 15 kronor.

Tanken bakom det annorlunda konceptet är att skapa en mjölkförsäljning, som är skonsam mot miljön, samt att mjölkbönderna ska tjäna lite mer pengar.

”Det är entreprenörskap och lite galenpanna. Men vi tror på detta”, sade butiksägaren Christian Ruhdensjö till Sveriges Radio P4 Sjuhärad, när konceptet sjösattes i början av sommaren.

Redan efter en veckas försäljning stod det klart att ”mjölk på glasflaska” var något som uppskattades av kunderna. Då hade mer än 800 flaskor á en liter sålts. 

”Det går jättebra och det är en strid ström till maskinen”, berättar butikens färskvaruchef Daniel Merking för FoodSupply.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2015-08-10

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Dryckesförpackningar Glas Glasförpackningar ICA Livsmedel Livsmedelsförpackningar Miljö

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK