...
Koncept för hipsters vann årets svenska PIDA
Glada vinnare i årets svenska upplaga av PIDA firar sina framgångar.
Vinnare alla kategorier: Raw Food Café, designad av Katarina Häll och Joakim Tidén, Broby Grafiska.
Sophia Wimmerstedt, Carina Leandersson och Elvira Ullbrandt från Broby Grafiska vann kategorin Innovation med bidraget ”NABO - The social box”.
Med bidraget “Fika” tog Nathalie Agnekil och Anna Lindow från Broby Grafiska hem kategorin Shelf impact.
Mittuniversitetets Jenny Vesterlund och Mattias Winther vann kategorin User friendliness med bidraget ”Laxasken”.

Den svenska upplagan av designtävlingen PIDA blev en välbesökt träffpunkt, där begåvade unga förpackningsdesigners fick tillfälle att presentera sina idéer och koncept för etablerat branschfolk på jakt efter fräscha idéer och impulser.
Förstapriset i alla kategorier gick till Katarina Häll och Joakim Tidén från Broby Grafiska med bidraget Raw Food Café, som riktade sig mot manliga hipsters. Bakom tävlingen står BillerudKorsnäs, ledande leverantör av fiberbaserade förpackningsmaterial och -lösningar. 


Med en allt mer flexibel och rörlig livsstil väljer fler människor att äta sina måltider i farten, vilket den växande Streetfood-trenden i svenska städer vittnar om. Idag ska maten dessutom vara spännande, trendig och estetiskt tilltalande. Mosbrickan har fått ge vika för nya rätter så som Pulled Pork smörgåsen, vietnamesiska baguetten och semmelwrappen. Årets tema, Style & Smart on the Go, handlar om att utveckla smarta förpackningslösningar som tillgodoser såväl de praktiska behoven som de trendiga och estetiska aspekterna. 

Årets vinnande bidrag, Raw Food Café, som riktar sig till storstadens växande kreativa klass, hipsters i dagligt tal, hyllas av juryn för dess flexibilitet, enkelhet och trendriktighet. 

”Raw Food Café är en solklar vinnare. Lösningen ger en konkret form åt årets tema Style & Smart on the Go och det märks att skaparna verkligen tänkt til,l när de tagit fram konceptet”, säger Bo Wallteg, juryns ordförande. 

PIDA arrangeras av BillerudKorsnäs i samarbete med ledande universitet och högskolor i Frankrike, Tyskland och Sverige. 

”Vår målsättning med PIDA är inte bara att stärka relationen mellan skolor och industrin, utan även att medverka till en hållbar framtid genom att satsa på kunskapsutveckling inom branschen. Studenterna har ett nytänkande perspektiv och genom tävlingen lär vi oss om framtidens krav på vår bransch. PIDA är därför ett viktigt initiativ för både bransch och blivande förpackningsdesigners, säger Agneta Rognli, Marketing Manager, BillerudKorsnäs.

Här presenterar vi bilder på de vinnande förpackningarna i de olika kategorierna. Fler bilder, vinnare och fullständiga jurymotiveringar kan du se i nummer 5 av tidningen nord emballage, som utkommer i mitten av september.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2015-08-10

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
BillerudKorsnäs Brobygrafiska design förpackningsdesign förpackningstävling Kartongförpackningar Mittuniversitetet PIDA

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK