...
Rottneros Bulk Booster ger bättre förpackningskartong
Bulk Booster ger ökad böjstyvhet och ökad tjocklek åt förpackningskartong utan att vikten ökar.

"En måttlig inblandning av Bulk Booster kan öka böjstyvheten med 30 procent”, säger brukschefen Olle Dahlin.

">

Rottneros har utvecklat högutbytesmassan Bulk Booster, som används för att öka böjstyvhet och tjocklek på förpackningskartong utan att vikten ökar.
Bulk Booster har utvecklats av Rottneros Bruk under det senaste året, och testats i full kommersiell skala hos ett flertal kartongtillverkare. Produkten är tillverkad i en av Rottneros Bruks unika produktionslinjer.


Bulk Booster har fått ett gott mottagande hos ett flertal större kartongtillverkare. Produkten används redan idag i kommersiell tillverkning av förpackningskartong, samt i ett antal specialapplikationer.

Det speciella med Bulk Booster är att produkten ökar bulken eller tjockleken på kartongen mer än andra tillgängliga råvaror. Det innebär att man får en tjockare kartong för samma vikt av råvara vid tillverkningen. I och med att tjockleken ökar, så ökar böjstyvheten kraftigt, vilket är en mycket viktig egenskap för kartong, när den används för att göra förpackningar. Detta har stora fördelar, när det gäller att optimera produktionsekonomin i kartongtillverkningen. 

”En måttlig inblandning av Bulk Booster i returfiberbaserad kartong kan öka böjstyvheten med 30 procent”, säger Rottneros Bruks VD Olle Dahlin, som har besökt många av brukets kunder under utvecklingstiden.

Utvecklingen av Bulk Booster från idé till en kommersiell succé har varit ett teamarbete inom Rottneros Bruk och involverat stora delar av personalen. Fredrik Danielsson, teknisk försäljningschef och Nils Hauri, produktionschef, som lett utvecklingsarbetet, tycker att det intresse, som kartongtillverkarna visat under projektets gång, visar att det finns ett stort behov av Bulk Booster på marknaden.

Rottneros koncernchef Per Lundeen säger att de båda bruken i Rottneros koncernen, Vallviks bruk och Rottneros bruk, med sina specialiserade pappersmassor har lyckats väl med sin marknadspositionering mot mer och mer specialprodukter som används inom papperstillverkningen för icke grafiska produkter.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2015-08-12

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Kartong Kartongförpackningar Pappersbruk Rottneros

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK