...
WEMA och Emballator köper förpackningsmaskintillverkare
PGP KM Service, som startades i Örkelljunga år 2003 av Gösta Pettersson, tillverkar förpackningsmaskiner, bland annat Maskinlinjen Lina.

Wexiö Maskinautomation, som i februari i år förvärvades av Emballatorgruppen, har köpt rörelsen i PGP KM Service av ägaren Gösta Pettersson. WEMA som har många års erfarenhet inom maskinbyggnation, programering, automation, felsökning samt service, tar nu över PGP;s affärskoncept samt den etablerade produkten Maskinlinjen Lina.

PGP, som är beläget i Hampetorp utanför Örebro, har i första hand arbetat med att utveckla förpackningsmaskiner och automation till små och medelstora företag i kak- & konfektyrsbranschen. Man har en egen produkt i Maskinlinjen Lina. Man har även utvecklat automationslösningar till flera tillverkande förpackningsbolag.

”Vi erhåller en egen produkt, som kompletterar vårt erbjudande och kan nu med Emballators hjälp utveckla både våra egna såväl som PGP:s koncept”, säger Sven Gerhardts, VD för WEMA.

Förvärvet av PGP innebär att WEMA och Emballator nu kan erbjuda en än mer bredare portfölj av maskinbyggnation och automation till samtliga parters kunder.

”WEMA och Emballator är de rätta aktörerna för att utveckla mitt koncept vidare. Jag vill tacka alla kunder och partners för ett gott samarbete under alla dessa år vi arbetat tillsammans”, säger Gösta Pettersson på PGP KM Service


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2015-08-17

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Emballator Förpackningsmaskiner Köp/Försäljning/Samgående PGP KM WEMA

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK