...
Prestigefylld upphandling: 16 robotar till samma kund
Christer Börjesson, regionansvarig för försäljning på KUKA Nordic, t.v. och Rickard Olsson, WIP Consulting, bekräftar storordern med ett handslag.

Robotföretaget KUKA Nordic har tillsammans med WIP Consulting AB vunnit en prestigefull upphandling på 16 robotar till leverantören PG&WIP, som tillverkar och levererar möbelkomponenter till en stor svensk möbeltillverkare.
”Vi valde KUKA:s robotar, eftersom deras gränssnitt är mer integrerat än konkurrenternas. En snabb integration spar tid och ger en kostnadseffektiv lösning”, säger Rickard Olsson, Business Manager Sales/Consulting, WIP Consulting.


WIP Consulting är specialiserat på högautomatiserad planmöbeltillverkning. Styrkan är att skapa kostnadseffektiva koncept som företaget tar totalansvar för – från idé och konstruktion, till produktion och färdig produkt. I den processen är automatisering med robotar effektivt.
”Dagens moderna robotar är inte så dyra att köpa och flexibiliteten är större än hos specialbyggd utrustning. Robotarna är också väldigt driftsäkra och har ett högt andrahandsvärde”, säger Rickard Olsson.

KUKA:s högkvalitativa robotar ska främst hantera detaljer till och från en lackprocess i fabriken. De ska också tillverka lådor och förpacka färdiga möbeldetaljer i dem, för att sedan placera lådorna på pallar, som levereras till slutkunden, som är en global möbeltillverkare med stora krav på kvalitet och miljötänkande..

"Vi är mycket glada för att ha fått WIP Consulting som kund, eftersom det är ett innovativt automatiseringsföretag, som verkar i bland annat trä- och möbelbranschen. Automatiseringen har oftast inte kommit lika långt där som i annan industri och den här affären blir ett bra referensfall för både oss och WIP Consulting", säger Christer Börjesson, regionansvarig för försäljning på KUKA Nordic.

Utrustningen installeras under hösten och produktionen startar i mars 2016.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2015-08-17

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Automation KUKA Kuka Nordic Materialhanteringsutrustningar Robotteknik

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK