...
Tetra Paks “kartongflaska” har fått nytt barriärmaterial
Tetra Evero Aseptic med förbättrade barriäregenskaper kan nu även användas till berikade och smaksatta mejeriprodukter.

Tetra Paks uppmärksammade Tetra Evero Aseptic, som är världens första aseptiska ”kartongflaska”, kan nu även fyllas med mejeriprodukter, som berikats med speciellt syrekänsliga tillsatser. Detta har blivit möjligt genom  att förpackningens toppdel försetts med ett nytt barriärmaterial tillverkat av polyeten med hög densitet. Förpackningen kan nu användas även för alltmer populära mejeridrycker såsom berikad och smaksatt mjölk, babymjölk, etc. 

Den nya förpackningen lanseras efter ett framgångsrikt pilottest hos det ledande italienska mejeriföretaget Granarolo, som använt den förbättrade Tetra Evero Aseptic till en serie laktosfria mejeriprdoukter under varumärket Accadi.

”Dagens konsumenter vill ha produkter, som stöder en hälsosam livsstil. Detta märks på en ökad efterfrågan på våra Accadi-produkter, som är laktosfri mjölk anrikad med olika vitaminer. Vi letade efter en familjevänlig förpackning, som var lätt att hantera och hade bra miljöprofil och då blev Tetra Evero Aseptic det perfekta valet”, säger Tiziano Manco, marknadsdirektör hos Granarolo.

”Kartongflaskan” Tetra Evero Aseptic lanserades år 2011. Förpackningen är en kombination av en (nästan) rund vätskekartonghylsa och en skruvkorksförsedd toppdel i plast. Flaskan var ursprungligen avsedd för drickfärdig aseptisk mjölk, dvs. mjölk med extra lång hållbarhet, men med det nya förbättrade barriärmaterialet i toppdelen kan den nu alltså även användas för mjölkprodukter med extra syrekänsliga tillsatser.

”Den nya versionen av Tetra Evero Aseptic gör det möjligt för mejeriproducenter att utöka sitt erbjudande till att omfatta fler mejeridrycker som vitaminberikad mjölk, sojamjölk, etc.”, säger Lars Bengtsson, Vice President, Carton Bottle hos Tetra Pak.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2015-08-17

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Aseptisk Dryckesförpackningar dryckeskartong Kartong Livsmedel Livsmedelsförpackningar Tetra Pak vätskekartong

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK