...
Nordvalls investerar och koncentrerar verksamheten
”Vi outsourcar arktrycket och koncenterar verksamheten till två fabriker”, säger VD Patrik Jenemark.

Sverker (t.v.) och Mikael Dahl är två av ägarna till Nordvalls i Sjöbo.

I sitt investeringsprogram på 30 miljoner kronor ska etikettleverantören Nordvalls i Sjöbo installera en andra digitalpress under hösten och beställa nya moderna flexopressar till Sjöbo. Samtidigt meddelar Nordvalls att man för att effektiviseraverksamheten tagit det strategiska beslutet att outsourca den befintliga verksamheten för arktryck och koncentrera sin verksamhet till två fabriker. 25 anställda berörs av beslutet och dessa har nu varslats om uppsägning.

”Vår bransch befinner sig i en stor omställning, där våra kunder önskar kortare produktionsserier och fler varianter av sina etiketter. Vi har de senaste åren brottats med låg tillväxt och sjunkande marginaler. Styrelsen med familjen Dahl som ägare i spetsen har lagt fram en ambitiös investeringsplan för de kommande åren. I den ingår även att se över hur vi kan effektivisera våra tillverkningsprocesser. Vi kommer därför att fokusera på områden, där vårt kunnande skapar ett stort mervärde för våra kunder och långsiktigt samarbete. Tillverkningen av arktryck är ett område där vi är mycket konkurrensutsatta och vi har därför gjort det strategiska valet att outsourca befintlig verksamhet”, säger Patrik Jenemark, VD för Nordvalls.

Nordvalls ska samla de båda tillverkningsenheterna i Sjöbo  i en fabrik och man har nu lagt ett varsel för 25 personer. Personalen är informerad och förhandlingar inledda med de fackliga organisationerna.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2015-08-19

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Etikett/Märkning Nordvalls Personal

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK