...
BillerudKorsnäs har sålt sin baltiska pelletsverksamhet
Latgran är en ledande producent av pellets i Lettland.

BillerudKorsnäs skriver i ett pressmeddelande att den tidigare aviserade försäljningen av BillerudKorsnäs och Baltic Resources Ab:s ägarandelar i pelletsföretaget SIA Lagran i Lettland nu är genomförd. Köpare är AS Graanul Invest.
Den totala köpeskillingen för 100 procent av Latgran uppgick till 104 miljoner euro (cirka 981 miljoner kronor). BillerudKorsnäs ägarandel var 75 procent, medan Baltic Resources Ab ägde resterande 25 procent.


SIA Latgran är en ledande producent av pellets i Lettland med en årsvolym på 497.000 ton och en försäljning, som under 2014 uppgick till 73 miljoner euro.

”Latgran har uppvisat en stark försäljnings- och vinstutveckling under vårt ägarskap och har varit en utmärkt investering för BillerudKorsnäs. Samtidigt har BillerudKorsnäs i en allt större grad utvecklats mot att bli ett mer renodlat företag, som arbetar med förnyelsebara förpackningsmaterial och förpackningslösningar, vilket numera utgör vår kärnverksamhet. Försäljningen av Latgran är i linje med vår strategi och kommer möjliggöra en fortsatt utveckling av vår kärnverksamhet. Transaktionen stärker även Latgrans möjlighet att ytterligare utveckla sin pelletsverksamhet tillsammans med Graanul”, sade BillerudKorsnäs VD och koncernchef Per Lindberg, när försäljningen förstaviserades i maj i år.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2015-08-20

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
BillerudKorsnäs Köp/Försäljning/Samgående

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK