...
SICK:s ”RFID-tunnel” ger säker datafångst
RFMS Pro är en RFID--utrustad och moduluppbyggd tunnel för bansystem.
RFGS Pro är en portal, som man kan dra en pall igenom.

Nu lanserar sensorspecialisten SICK två modulära systemlösningar för datafångst med RFID inom lager och logistik. RFMS PRO är med sin tunneldesign konstruerad för bansystem, medan RFGS PRO är byggd som en portal, ämnad för pallar och mindre containrar. 

RFID-lösningar är intressanta vid in- och utleveranser av varor, när stora mängder information behöver fångas snabbt. Ett typexempel är när man har större förpackningar med många produkter i. Om man vill identifiera varje enskild produkt, men varken har tid eller lust att bryta förpackningar för att göra det, då kan de enskilda produkterna identifieras i storpack, förutsatt att varje produkt är RFID-taggad.

”Vi ser de här systemen som särskilt intressanta för Internethandeln, för stora lagercentraler och vid hantering av varor, där äkthetskontroll är viktigt. Jag tänker till exempel på mode-, läkemedel- och kosmetikaindustrin”, säger Jan Engqvist, produktchef på SICK AB.

De nya systemen:
RFMS Pro
RFMS Pro är en tunnel för bansystem. Den består av RFID-läsare, som kan kombineras med streckkodsläsare. Med hjälp av pulsgivare kan systemet följa objekten förbi läsaren och knyta rätt tagg till objektet, även när det är korta mellanrum mellan objekten. Tunneln består av lätta självbärande moduler i ruggad industriell design, som är enkla att anpassa till olika bredd och höjd på bansystem. 

RFGS Pro
RFGS Pro är en portal, som man kan dra en pall igenom eller till och med köra igenom med en mindre truck. Förutom RFID-läsaren har systemet en mätande scanner, som känner igen pallen och kan avgöra hastigheten och riktningen på godset.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2015-08-21

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
logistik Materialhanteringsutrustningar RFID SICK Streckkod

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK