...
Plastförpackningstillverkaren RPC siktar in sig på Brasilien
RPC:s VD och koncernchef Pim Vervaat avslöjar att koncernen siktar på etablering i Brasilien.

Brittiska plastförpackningskoncernen RPC Group plc, där bland annat danska RPC Superfos ingår, siktar på att etablera sig i Brasilien. Det avslöjade RPC:s VD och koncernchef Pim Vervaat i samband med ett pressmöte tidigare i sommar. Kontakter med en potentiell partner i Brasilien ska redan vara tagna, men inga beslut är ännu fattade.

RPC-koncernen omsätter 1,7 miljarder brittiska pund (drygt 22 miljarder kronor) och av dessa svarar Europa för merparten eller 86 procent. Det är dock ingen hemlighet att koncernledningen länge velat utvidga och stärka RPC:s närvaro till andra och växande marknader.

En tillverkningsenhet i Brasilien är ett av målen för att RPC ska kunna bygga upp en ”meningsfull närvaro” utanför Europa.

Vid RPC:s pressmöte berättade Pim Vervaat för Plastics & Rubber Weeklys reporter att koncernen samtalar med en potentiell partner i Brasilien, men att inga överenskommelser ännu träffats. Dessutom tittar man även på möjligheterna att bygga och starta en helt egen anläggning på en ännu icke namngiven plast i Brasilien.

”Jag kan ännu inte avslöja var den platsen är, men om det blir av, så kommer det att ta två år att bygga anläggningen. Det finns en stor efterfrågan på våra rpdoukter i Sydamerika, men om vi etablerar oss där, så måste vi vara mycket fokuserade på uppgiften. Bara för att vi har haft stor framgång i Europa och Kina innebär inte med automatik att vi kommer att lyckas i Sydamerika”, sade Pim Vervaat.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2015-08-24

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Plast Plastförpackningar RPC Superfos

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK