...
Multivac storinvesterar med början i Bulgarien
”Förutom i Bulgarien planerar vi att göra stora investeringar i Tyskland, USA, Storbritannien och Japan”, avslöjar Multivac VD Christian Traumann.

Globala förpackningsmaskintillverkaren Multivac planerar att göra stora investeringar i Tyskland, USA, Storbritannien, Japan och Bulgarien. Det skriver FoodProduction Daily och andra  nyhetsorgan.
Det första projektet i den massiva investeringsplanen är uppförandet av en ny tillverkningsenhet i Bulgarien för 15 miljoner euro (ca 144 miljoner kronor).


Den nya fabriken i Bulgarien, som ska uppföras i huvudstaden Sofias industrizon, ska ge jobb åt 70 anställda och tillverka delar och komponenter till Multivacs välkända termoformningsmaskiner, trågförseglare och vakuumpackare.

”I framtiden har vi för avsikt att koncentrera tillverkningen av maskindelar och komponenter för hela Multivac-gruppen till Bulgarien, liksom verksamheter som utveckling och IT”, säger Multivacs VD Christian Traumann till FoodProduction Daily.

Multivac har sedan tidigare ett försäljnings- och servicekontor i Bulgarien, som sysselsätter 35 anställda.

”Vi riktar in oss på denna geografiska region eftersom vi har de bästa erfarenheter av den duktiga personalen i Bulgarien och dessutom har vi ett mycket gott samarbete med det tekniska universitet i Sofia”, berättar Christian Traumann.

Det beräknas ta cirka tre år innan den nya anläggningen i Bulgarien är helt klar, eftersom den ska byggas steg för steg.

”Vår strategi är oförändrad tillväxt för hela Multivac-koncernen och vi letar hela tiden nya marknader och nya produkter. Förutom Bulgarien planerar vi att göra stora investeringar i Tyskland, USA, Storbritannien och Japan”, avslöjade Christian Traumann.

Nyheten om den bulgariska satsningen och övriga investeringsplanera framkom i samband med ett möte som Christian Traumann och den bulgariska Multivac-chefen Ivaylo Dimitrov hade med Bulgariens ekonomiminister Bozhidar Lukarski i Sofia tidigare den här månaden. Mötet var föranlett av att Multivac ville berätta om sina investeringsplaner i landet och söka bulgariska regeringens stöd i frågan. Mötet var i sin tur en uppföljning på en sammankomst i München i juli, då ekonomiminister Lukarski informerade den tyska maskinorganisationen VDMA om det gynnsamma investeringsläget i Bulgarien.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2015-08-26

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Ekonomi Förpackningsmaskiner Multivac termoformning

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK