...
Nya biobaserade material ger bättre barriäregenskaper
Fraunhofer-forskaren Sabine Amberg-Schwab och hennes kollega Klaus Noller studerar en bioplastfilm med förbättrade barriäregenskaper.

Vid tyska Fraunhofer-institutet i Würzburg har forskaren Dr. Sabine Amberg-Schwab utvecklat en ny klass av biobaserade och bionedbrytbara material, som väsentligt förbättrar barriäregenskaperna för bioplaster och andra biobaserade förpackningsmaterial.
De nya materialen, som kallas bioORMOCER®, förbättrar barriäregenskaperna när det gäller skydd mot syre och vattenånga, vilket bäddar för utveckling av innovativa, säkra och mer hållbara förpackningslösningar.


Genom att uppgraderas exempelvis kommersiella bioplastfilmer med en beläggning med bioORMOCER förstärks bioplastfilmens barriäregenskaper vilket öppnar upp för nya möjligheter och användningsområden för bioplastfilmer, speciellt inom livsmedelsförpackningar.

Fraunhofer-institutet skriver i ett pressmeddelande att bioORMOCER-materialen förutom bättre barriäregenskaper även har mycket goda optiska och antibakteriella egenskaper och dessutom är helt bionedbrytbara. bioORMOCER-materialen kan också användas i kombination med tunna oorganiska skikt, vilket genererar effektiva synergier, som resulterar i utmärkta barriäregenskaper, vilka är bättre än barriäregenskaperna för varje enskilt skikt.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2015-08-28

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Bioplast Forskning och utveckling Fraunhofer

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK