...
Klöckner Pentaplast har fått en ny VD och koncernchef
Wayne Hewett är ny VD för plastfilmskoncernen Klöckner Pentaplast.

Tyska plastfilmstillverkaren Klöckner Pentaplast Group har fått en ny VD och koncernchef. Han heter Wayne Hewett och kommer närmast från företaget Arysta LifeScience. Wayne Hewett, som tillträder omedelbart, efterträder Christian Holtmann, som lämnade koncernen tidigare i år på grund av personliga skäl.
”Jag är glad att få medverka i detta fantastiska företag. Klöckner Pentaplast har gjort stora framsteg och förbättrat sitt operativa resultat. Jag kommer att använda mina erfarenheter för att ta företagets framgångssaga till nästa nivå”, säger Wayne Hewett i en kommentar till sin utnämning.


Wayne Hewett har stor erfarenhet av plastindustrin och plastvärlden. Bland annat har han under fem år varit verkställande chef för GE Plastics Asia Pacific. 50-årige Wayne Hewett föddes på Jamaica, men flyttade till Miami, USA, på 1970-talet.

Wayne Hewett ansluter till Klöckner Pentaplast samtidigt som koncernen avslutar sina försök att hitta en ny huvudägare. Klöckner Pentaplast, som har sitt huvudkontor i Montabaur, Tyskland, ägs av en grupp investerare under ledning av Strategic Value Partners. Intresserade köpare av koncernen har bland annat varit Apollo Global Management, Ares Management och Platinum Equity, men någon affär har aldrig blivit av och nu tycks försäljningsplanerna ha lagts på hyllan.

Klöckner Pentaplast anses vara världsledande inom rigida plastfilmer, vilka framförallt används till förpackningar. Företaget sysselsätter mer än 3.000 anställda och har en årlig omsättning på mer än en miljard  euro.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2015-09-02

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Klöckner Pentaplast Personal Plast plastfolie Plastförpackningar Tyskland

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK