...
Celebert besök på kartongbruket Fors Bruk
Prins Daniel ( i mitten) omgiven av fr. v. Ulrika Lilja, kommunikationsdirektör, Stora Enso, Gunnar Sjöblom, ekonomichef, Fors Bruk, Karl-Henrik Sundström, koncernchef, Stora Enso och Per Lyrvall, Sverigechef, Stora Enso. (Foto: Stora Enso)
Prins Daniel fick prova på att köra en modern skogsskördare och även själv fälla ett träd. (Foto: Stora Enso)

I veckan har Stora Ensos kartongbruk Fors Bruk, söder om Avesta, haft celebert besök. Det var prins Daniel, som gästade bruket och fick en inblick i Stora Ensos verksamhet.
Besöket, som även inkluderade studier av en närbelägen avverkningsplats i Dalaskogarna, inleddes med presentationer av Stora Ensos koncernchef Karl-Henrik Sundström och av koncernens Sverigechef Per Lyrvall. 


Karl-Henrik Sundström beskrev Stora Ensos globala verksamhet och företagets fokus på hållbarhet.  Per Lyrvall informerade om skogsindustrins betydelse för Sverige och satsningarna på innovationer för att finna nya produkter som kan tillverkas av skog.

Fors Bruks ekonomichef Gunnar Sjöblom ledde sedan en guidad tur på bruket, där prinsen fick se hur tillverkningen av kartong går till vid ett världsledande kartongbruk.

Därefter följde ett besök i skogen under ledningen av informationschef Charlotte Brodén. Prins Daniel fick stifta närmare bekantskap med hur modern skogsavverkning ser ut och han fick även möjlighet att köra en skogsskördare och fälla ett träd!

Besöket avslutades med lunch i skogen.

”Vi är tacksamma för att prins Daniel hade möjlighet att besöka oss. Han visade ett stort intresse för vår verksamhet och den svenska skogsindustrin”, säger Karl-Henrik Sundström.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2015-09-04

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Fors Fors Bruk Karl-Henrik Sundström Kartong Övrigt Pappersbruk Stora Enso

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK