...
Mercedes-Benz förpackas i Stora Enso-kartong...
Fem dofter med förpackningar i olika färger, som harmonierar med dofterna, ingår i parfymserien Mercedes-Benz VIP Club.

Mercedes-Benz är inte bara bilar – utan även parfymer! Mercedes-Benz parfymer har gjort succé med en miljon sålda flaskor på bara två år. Den senaste kollektionen, som har funnits på marknaden sedan april 2015, är förpackad i lyxiga kartongkapslar i linje med Mercedes-Benz varumärkesprofil. Förpackningarna är tillverkade av Stora Ensos kartongkvalitet Ensocoat.

De fem parfymerna är skapade i samarbete med fem mästerparfymörer från Firmenich och för förpackningen vände sig Mercedes-Benz till Nortier Packaging, som bemästrar tryck och konvertering av kartong med metalliserad polyesterfilm. Valet av kartongmaterial för den krävande applikationen föll på Ensocoat från Stora Enso.

De fem nya parfymdofterna är lanserade under samlingsnamnet Mercedes-Benz VIP Club och är utvecklade och marknadsförs av franska INCC Group, som har huvudkontor i Versailles och som utvecklat Mercedes-Benz parfymer på licens sedan 2011. Mercedes-Benz VIP Club är INCC:s fjärde stora lansering av Mercedes-Benz Parfums.

"Utmaningen med dessa fem förpackningar var att reproducera färgerna från parfymflaskorna, som i sin tur är relaterade till doftkollektionen. För att få till stånd klarare färger beläggs kartongen med en silvermetalliserad polyesterhinna. Specialeffekterna, som skapas av lackeringen, återspeglar parfymens exklusiva och maskulina karaktär. Mästerparfymörerna själva presenteras på förpackningens baksida, där var och en av dem beskriver karaktären på doften de själva har skapat”, förklarar Florence Barraud, Marketing Brand Manager på Mercedes-Benz Parfums, INCC Group.

Varumärket Mercedes-Benz Parfums finns idag i 90 länder och hos 10.000 selektiva återförsäljare.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2015-09-07

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Ensocoat Kartong Kartongförpackningar Kosmetika Stora Enso

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK