...
EU-kommissionen granskar Walki och Mondis affärsavtal
”Försäljningen är ett steg helt i linje med vår strategi”, sade Walkis koncernchef Leif Frilund, när affären med Mondi tillkännagavs i maj i år.

Det var just innan sommaren, som finska Walki meddelade att man träffat avtal med sydafrikanska Mondi Group med innebörden att Mondi köper Walkis anläggningar i Jakobstad (Pietarsaari) i Finland och i polska Wroclaw för 60 miljoner euro kontant cirka 553 miljoner kronor). De båda fabrikerna svarar enligt Walki för merparten av Walkis tillverkning av förpackningsmaterial till pappers- och wellpappindustrin.
Men enligt bland annat Nyhetsbyrån Direkt och Nordisk Papperstidning har EU-kommissionen nu beslutat att göra en fördjupad granskning av affären, då man är orolig för att affären kan göra att valmöjligheterna  för kunderna minskar och priserna ökar.


”Den här transaktionen gör det möjligt för oss att fokusera våra resurser på den växande marknaden för energibesparande laminat och membran till byggindustrin samt för utvalda segment inom marknaden för konsumentförpackningar. Det är ett steg helt i linje med vår strategi”, sade Walki Groups VD och koncernchef Leif Frilund, när försäljningen tillkännagavs i slutet av maj i år.

En fördjupad granskning från EU-kommissionens sida innebär inte per automatik att den slutliga affärsuppgörelsen går om intet, men kan komma att föranleda vissa eftergifter av bolagen, som exempelvis avyttringar , för att konkurrensbalansen ska upprätthållas. Dock har kommissionen rätten att under vissa betingelser helt stoppa en sammanslagning eller försäljning.

EU-kommissionen har nu 90 dagar på sig att granska affären och komma med ett beslut.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2015-09-08

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
EU Förpackningsmaterial Köp/Försäljning/Samgående Mondi Walki

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK