...
Sidel genomför omfattande omorganisation
Sidel är en av världens ledande tillverkare och leverantörer av formblåsningsmaskiner och fyllningslinjer för drycker på PET-flaskor.
Hit till Parma och den supermoderna fabrik, som Sidel invigde år 2013, kommer man att flytta sitt huvudkvarter.

Sidel, som ingår i Tetra Laval-gruppen och som är en ledande global leverantör av formblåsningsmaskiner och kompletta fyllningslinjer för dryckesförpackningar i PET, meddelar att man ska genomföra omfattande förändringar i sin organisation. Förändringarna, som beräknas vara genomförda i början av nästa år, ska göra det möjligt för Sidel att fungera, snabbare, enklare och mer kundfokuserat.
Omorganisationen innebär bland annat att man flyttar sitt huvudkontor från schweiziska Zug till italienska Parma, där man i dag har en stor och supermodern fabrik för tillverkning av formblåsmaskiner, utrustningar och kompletta system för fyllning av drycker i PET-flaskor.


Syftet med den omfattande omorganisationen är att införa en mer strömlinjeformad och strukturell struktur i bolaget, vilket ska ge Sidel-anställda över hela världen möjlighet att leverera mer kompetens på rätt plats och i rätt tid. Omorganisationen innebär enligt Sidel mer centraliserade rapporteringsvägar och färre chefsnivåer samt operativa effektivitetsvinster. Sidel skriver i ett pressmeddelande att kostnadsbesparingarna kommer att återinvesteras i förbättrade lösningar för kunderna. Den nya strukturen, som ska vara genomförd i början av år 2016, kommer också att ge kunderna möjlighet att snabbare få tillgång till Sidels globala PET-kompetens och marknadskännedom.

”Tyvärr kommer dessa förslag att innebära att det blir färre tjänster i bolaget, med en minskning på tio procent över Sidels hela globala verksamhet”, skriver företaget i pressmeddelandet.

Sidel har nu startat överläggningar med berörda arbetstagarorganisationer för att gå igenom de planerade förändringarna och ge de anställda stöd. Enligt pressmeddelandet finns det planer på att försöka omplacera berörda anställda så långt det är möjligt.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2015-09-08

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Doserings- och fyllningsutrustningar Dryckesförpackningar Formblåsning PET Plast Plastförpackningar Sidel Tetra Laval

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK