...
Nytt samarbetsavtal ska stärka Elmia Automation
Elmia Automation är en renodlad fackmässa inriktad på automation för tillverkningsindustrin.

”Jag är mycket glad över samarbetet med HPF”, säger Peter Scott, Elmia.

Elmia AB har tecknat avtal med Hydraulik- och Pneumatikföreningen (HPF) om samarbete kring Elmia Automation, Nordens ledande fackmässa för automation inom tillverkningsindustrin. Samarbetet handlar om att ytterligare utveckla mässans position, öka antalet utställare och besökare, samt öka kunskapen på området.

”Våra medlemmar har visat stort intresse för Elmia Automation och ser mässan som ett tillfälle att nätverka och skapa nya affärsmöjligheter. Svensk tillverkningsindustrin står inför stora utmaningar och då är det viktigt att vi som intresseorganisation är delaktiga i att driva för branschen viktiga frågor och bidra till att Elmia Automation fortsätter att vara en viktig mötesplats”, säger Torbjörn Lundberg, mässansvarig på HPF.

HPF är en intressentförening för företag med verksamhet i hydraulik- och pneumatikbranschen. Föreningen bildades 1972 och har ett 60-tal medlemmar. Föreningens syfte är att verka för ökad kvalitet, säkerhet och trygghet vid användning av hydraulik och pneumatik, som är nyckeldelar i den svenska industrins automatiserade produktionsanläggningar samt i fordons- och maskinexport.

Elmia Automation är en renodlad fackmässa inriktad på automation för tillverkningsindustrin. Mässan, som arrangeras i samarbete med Svenska Automationsgruppen (SAG), hade sin premiär 2012. På Elmia Automation visas helhetslösningar för effektiv och automatiserad produktion. De ledande komponent- och robotleverantörerna visar också tillsammans med systemintegratörer fördelarna med automation – från enskilda komponenter till maskiner i drift med verkliga applikationsexempel.

Nästa Elmia Automation arrangeras den 10-13 maj 2016 tillsammans med mässorna Elmia Svets och Fogningsteknik, Elmia Plåt och Elmia Verktygsmaskiner. De fyra mässorna bildar tillsammans en stark plattform för nya affärsmöjligheter för hela den svenska tillverkningsindustrin.

”En förutsättning för en lyckad mässa är att den tas fram i nära dialog med olika branschaktörer. Därför är det extra roligt att kunna välkomna HPF som partner i denna stora satsning”, säger Peter Scott, kommersiell chef för Elmia AB.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2015-09-09

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Automation Elmia Konferenser och mässor Mässor Robotteknik

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK