...
Ny teknik för etikettering av plåt- och aluminiumburkar
Avery Dennisons AeroDress är en teknik för tryck och applicering av krymp etiketter på aluminium- och plåtburkar.

Globala etikettföretaget Avery Dennison har utvecklat AeroDress™, som är en teknik för tryck och applicering av etiketter på aluminium- och plåtburkar.
Tekniken är en unik självhäftande etiketteringsmetod som är kompatibel med ett flertal trycktekniker och –metoder som boktryck, flexo, djuptryck, screentryck och foliering. Själva etikettmaterialet består av en nyutvecklad vit krympfilm, som med en krympprocent på 20 procent kan användas på de flesta burkformer.


Tekniken kan med mindre justeringar användas på de flesta etiketteringsmaskiner – det enda tillbehör som behövs är en varmluftsutrustning för att etiketten ska krympas, så att det täcker och sluter åt kring burken.

Avery Dennison skriver i ett pressmedelande att AeroDress-tekniken är speciellt lämplig för små upplagor och i situationer, där man behöver göra grafiska eller textmässiga ändringar i sista stund på burkarna. Tekniken kan också användas för nyetikettering av äldre, redan  tryckta, burkar

”Direkttryck på burkar kräver stora volymer för att vara lönsamt och traditionella krympslangsetiketter kan inte användas för trycktekniker som foliering och screentryck. Vår AeroDress-lösning är en ny metod som ger en burk en heltäckande etikett med ett enastående resultat och erbjuder varumärkesägare och konverterare nya möjligheter till burkdekorering”, säger Rob Groen in ‘t Wout, affärsområdeschef Beer & Beverage hos Avery Dennison.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2015-09-14

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Avery Dennison Dryckesburkar Etikett/Märkning krympfilm metallemballage Metallförpackningar

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK